Předchozí
1 z 5
Další

Michal Kvapil: Baví mě se setkávat s lidmi, kteří mají plno energie

Michal Kvapil vede s tatínkem internetovou televizi Tývka.cz, o které je v poslední době hodně slyšet. Mladý novinář se narodil v Mladé Boleslavi, ale žije v Řepově. Svůj okres má moc rád. "Vystudoval jsem žurnalistiku. Z tohoto pohledu se věnuji dlouhodobě právě této oblasti. Svoji novinářskou dráhu jsem odstartoval na Novinkách.cz.

Michal KvapilZdroj: archiv Michala Kvapila

Poté jsem se přesunul do mediální skupiny Lagardere, kde jsem pět let působil jako redaktor rádia ZET / BBC. Tady jsem si vyzkoušel snad všechno - od zprávaře, přes práci v terénu nebo opečovávání sociálních sítí. K tomu jsem pracoval ještě pro místní regionální televizi První boleslavská. Po pěti letech jsem si řekl, že potřebuji změnu. Můj taťka je podnikatel. Spolu jsme spustili internetovou televizi Tývka.cz.

Michal KvapilZdroj: archiv Michala Kvapila

Na koníčky v poslední době není čas. Když to jde, tak jezdím rád s přítelkyní na výlety. Objevujeme nové zákoutí v České republice. V poslední době jsem si i zamiloval mini pivovary. Takže často navštěvuji i je. Baví mě se setkávat s lidmi, kteří mají plno energie. Lidi z minipivovarů rozhodně energii mají. Mám ale rád i fotbal a čas od času vyrážíme i za kulturou na nějaké to divadelní představení.

Michal KvapilZdroj: archiv Michala Kvapila

Co se týče našeho projektu, tak Tývka.cz je rozdělena v podstatě na tři části. V první se věnujeme oblastem, které se zaměřují na startupy, byznys a technologie. Byli jsme tak mediálním partnerem různých zajímavých událostí, jako jsou Vodafone Nápad roku, Women Startup Competition, Future Port nebo třeba Soutěž a podnikej. Natáčíme často ale i pro dobrou věc. Naposledy jsme podpořili Adra běh. 

Michal KvapilZdroj: archiv Michala Kvapila

V té druhé části pak míříme na regiony. Jelikož jsme z Mladé Boleslavi, tak hlavní působnost je právě zde. Myslíme si, že je důležité propojovat rozkvět byznysu v regionech a to je jeden z našich hlavních cílů. Podporovat lidi k tomu, aby se nebáli podnikat na vlastní pěst. Jen tak se můžeme jako Česká republika zbavit takové té často omílané nálepky montovny. Takže pokud máte nápad, tak se určitě nebojte podnikat. Hlavně se k tomuto kroku odhodlejte. V budoucnu toho můžete litovat. Na tom momentálně usilovně pracujeme. 

Michal KvapilZdroj: archiv Michala Kvapila