Odborná komise k nominaci uvedla: „Daniel Bambas v roli Edwarda Kynastona jasně dominuje výborné boleslavské inscenaci. Je nesmírně charismatický, přesný, překvapující, okouzlující. Pozornost diváků nekompromisně přitahuje už při vstupu do sálu při velkém divadelním rituálu proměny v ženu. Jeho pohyby jsou zjemnělé, plné drobných gest, držení těla vždy důsledně „hraje“. A to jak v roli divadelní ženy, Desdemony, tak v tzv. civilu. Výkon Daniela Bambase rozhodně patří k vrcholným nejen v jeho herecké kariéře.“

„Mám obrovskou radost, věřím, že to vyjde, Danielovi to moc přeju. Je to ale zároveň ocenění celého souboru,“ zvedla ředitelka boleslavského divadla Janeta Benešová.

Šestý galavečer mladoboleslavského Městského divadla je minulostí. Alena Hladká, Petr Mikeska se stali nejoblíbenějšími herci, mezi inscenacemi kralovala Krás(k)a na scéně a do Síně sláby byl uveden bývalý umělecký šéf divadla Josef Kettner.
Zážitek roku: premiéra i derniéra trvaly více než tři hodiny

O držitelích Thálie se rozhodne 24. března v Národním divadle a soupeři Daniela Bambase budou: Martin Finger z Činoherního studia Ústí nad Labem a Robert Finta z Národního divadla moravskoslezské Ostrava). 

Premiéra Krás(k)y na scéně se uskutečnila 17. února 2017 v režii uměleckého šéfa Petra Mikesky. Krás(k)a byla před pár dny oceněna jako nejoblíbenější inscenace boleslavského divadla v anketě fanoušků divadla Zážitek roku.

Aby toho nebylo málo, mezi herečkami se do úzké nominace dostala Veronika Khek Kubařová, bývalá členka boleslavského divadla, a to za roli Katji v konverzačním dramatu Interview v Dejvickém divadle.

Radůza.
Kam na Boleslavsku za zábavou? Vyberte si!
Ilustrační foto.
Ulice Evy Bosákové nebo Podsedníčkova?