Po celý den mohou lidé na rozlehlém rynku navštívit poctivé řemeslné trhy, děti čeká malá dobová pouť s ručně poháněným kolotočem a dřevěnou střelnicí, ohrádka s beránky na hlazení, připraveny jsou velikonoční dílny, pletení pomlázek a mnohé další radosti, vystoupí jarmareční divadlo, můžete se projet kočárem, k vidění bude sbírka kraslic z muzea v Libotenicích, v občerstvení nebudou chybět vaječné dobroty, sbírka vařených vajec a pochod na Karlův most, k němuž je možno se též připojit, stačí mít společenský oblek a nůši.

Česká obchodní inspekce
Česká obchodní inspekce: Padělků v obchodech přibývá

Na Vajíčkobraní je vstup volný, jde o příhodnou událost pro všechny, kdo se těší na Velikonoce a mají radost z příchodu jara.

Velvarští se snaží oživovat dřívější slávu a ruch na svém velkém náměstí a Vajíčkobraní je jednou z největších akcí. Velvary rozhodně stojí za návštěvu, je zde mnoho krásných renesančních památek, tři kostely, čtyři galerie, k místnímu muzeu se loni přidalo nově otevřené Muzeum technických hraček, které v průběhu Vajíčkobraní můžete navštívit též. Pokud se Vám nechce jít z Velvar až do Prahy, můžete se projít aspoň na místní vrh Radovič, na němž jsou nově umístěny dvě vyhlídky, z nichž máte celé Středohoří jako na dlani.

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman přijíždí na návštěvu kraje

Irena Podivínská