Technopárty se konala v pískovně zhruba tři sta metrů od obce a situaci monitorovalo několik desítek policistů. 

Podle starosty obce Vladimíra Šimrala byla situace celkem klidná. „Byl jsem se tam v sobotu ráno podívat, byla tu zhruba stovka lidí, ostatní asi ještě vyspávají. V pátek bylo hezké počasí, takže tu lidí bylo mnohem víc. Je to dost hlasité, ale jinak v poklidu, žádné problémy nebyly,“ řekl v sobotu Kladenskému deníku Vladimír Šimral.

Jeden z obyvatel Uhů Štěpán Bílek potvrdil, že hluk není nijak abnormální. „Slyšel jsem to pouze na dvoře, v domě ne. V noci jsem spal klidně. Teď technaři asi spí, je naprosté ticho. Asi je pěkně spláchl včerejší liják,“ uvedl.

Na akci dohlíželi i policisté. „Máme zde hlídky pořádkové policie a dopravní policie. Situaci monitoruje několik desítek policistů a akce probíhá v poklidu. Pořadatelé splnili ohlašovací povinnost a žádné narušení veřejného pořádku zatím nebylo,“ sdělil tiskový mluvčí středočeské police Pavel Truxa, podle nějž byla v pátek na akci zhruba tisícovka technařů.

Během neděle se pak tanečníci začali rozcházet. „Technopárty byla ukončena a její pořadatelé už vyklízejí prostor. Akce proběhla v pořádku bez konfliktů," doplnil Truxa. 

Dopravní nehoda osobního automobilu a popelářského vozu.
Senior za volantem srazil v Unhošti popeláře, ten utrpěl vážná poranění
Obnova květinových záhonů na slánském náměstí.
Náměstí mění vzhled, velký zásah ho teprve čeká

Pod starou benzinkou v Uhách se konala technopárty i v roce 2017. Na konci srpna se tu sešly desítky technařů, kteří se loučili s létem. I když tehdy obec s původním pořádáním akce nesouhlasila, na hluk ani nepořádek si nikdo nestěžoval.

Jak to před dvěma lety v Uhách vypadalo, se můžete podívat na videu: 

Zdroj: Deník/Barbora Walterová
Vyhořelou ubytovnu v Kladně uzavřeli, radnice poskytla lidem náhradní ubytování.
Zastupitelé jednali o rozdělovské ubytovně. Město zvažuje i trestní oznámení