Už 1. července se na vás chystá pražská hudební formace Rejbele, pětičlenná kapela (housle, příčná flétna, kytara, akordeon, perkuse) hrající živelný klezmer, orientální melodie či tklivý balkán v lichém rytmu, vše ve vlastních originálních aranžích, avšak se zachováním původního rázu a charakteru skladeb. Od podzimu 2015 vymýšlí v malých sklepních prostorách své zkušebny, čím potěšit náročné ucho posluchačovo, vykouzlit vrásku vážnosti, rozproudit radost a rozvlnit tělo svých hudebních příznivců v každém věku. V prosinci 2018 kapela debutovala albem „Z liché kapsy“ a už spřádá plány na další hudební počiny.

Hudební léto u Dačického 2022 zahájí kapela Rejbele.Hudební léto u Dačického 2022 zahájí kapela Rejbele.Zdroj: Se souhlasem skupiny Rejbele

22. července si do sytosti užijete latinskoamerických rytmů s kapelou Atarés v čele s kubánským kytaristou a skladatelem Frankem Hernandézem, který si zahrál i po boku hudebních legend jako byli Pio Leiva, Ediceo Diego (Puntillita), Rubén González a Compay Segundo, hvězdy světoznámého projektu a filmu Buena Vista Social Club.

Ze slavnostního otevření knihovny v ulici Na Náměti v Kutné Hoře.
OBRAZEM: Stříhání pásky. Knihovna Kutná Hora se dočkala slavnostního otevření

Tečku za hudebním létem na zahradě u Dačického udělá 19. srpna domácí seskupení P.S., které nabídne romské lidové i převzaté písničky. Veselé i tklivě podmanivé písně dokáží zvednout ze židle snad každého… a prostoru na tanec je na zahradě dostatek!

Koncerty začínají ve 20:30, vstupenky za 100,- Kč jsou k dispozici na místě. Vzhledem k omezené kapacitě pořadatelé doporučují rezervaci míst na telefonním čísle 327 512 248.