Ale proroctví se nenaplnilo. „Na slavnosti vína přišlo téměř pět set lidí, což všichni považujeme za obrovský úspěch. Proto jsme se rozhodli udělat z toho tradici, a doufám, že letos dorazí ještě víc návštěvníků," říká Pavel Filip. Jeho tajným tipem je šest set lidí, kteří by si v sobotu mohli do Kulturního domu najít cestu.

Pochvaluje si, že se osvědčil koncept, aby se akce konala uvnitř a dostala tak ráz společenské akce.

Na základě loňského úspěchu organizátoři oslovili Vinařský fond a Vinařské centrum a podařilo se získat jejich podporu, nejen finanční, ale i certifikát a zařazení do kalendáře prestižních akcí, které tyto instituce zaštiťují.

Díky tomu se také podařilo oslovit více vinařů, vinařství a vinoték.

„Druhý ročník slavností vína se koná 29. listopadu v interiéru Domu kultury, a vzhledem k rozrůstajícímu se počtu vinařů a dalšímu doprovodnému programu se nevejdeme do Velkého sálu, takže využijeme i další prostory," vysvětluje Pavel Filip.

Aby byla vinařská atmosféra autentická, podařilo se pro letošek získat skutečnou moravskou cimbálovou muziku, soubor Notečka.

Bude provázet celým odpolednem, slavnosti vína začínají ve 14 hodin a potrvají až do 21. hodiny.

Zahraje ale i lidová muzika Pastelka, folklorní soubor z Řepova s tancem Dožínky, domácí 4trio a zajímavý bude jistě také křest prvního autorského cédéčka harmonikářky a skladatelky Alexandry Niklíčkové, která rovněž vystoupí.

„Novinkou jsou i dvě varianty vstupenek, buď čistě jen na doprovodný program, ta bude za osmdesát korun, nebo za sto osmdesát, kde jsou v ceně už i žetonky na ochutnávku vína v hodnotě sto korun," uvedl ředitel Domu kultury.

Letošní ročník nabídne vína z produkce více než dvou desítek vinařů, vzorků bude úctyhodná víc než stovka.

„Vína vybírala porota, složená z téměř dvacítky odborníků, všechno bylo přísně anonymní a opravdu ručím za kvalitu toho, co se bude nabízet," ujišťuje Pavel Filip. Vybíralo se mezi víny červenými, bílými suchými a bílými polosuchými.

Dodává také, že porota udělila sedm zlatých medailí, sedm stříbrných a pět bronzových, udělen byl i jeden titul šampión.

Tato vína budou přímo na sále označena, takže je návštěvníci snadno najdou, aby mohli porovnávat.

„Jsem moc rád, že letos přijedou vinaři z partnerského slovenského města Pezinok, kterým to minulý rok nevyšlo. Vystavovat svá vína tu budou čtyři z nich, Boleslaváci je měli možnost vidět už na Svatováclavské jízdě, a jejich stánek byl hojně navštěvovaný. Věřím, že uspějí i na slavnostech vína a troufám si tvrdit, že budou hojně obléháni," těší se organizátor.

Změny oproti minulému ročníku dozná i uspořádání sálu, a to ve prospěch těch, kdo si tu budou chtít posedět se známými či kamarády, která na slavnostech potkají.