Navzdory mrazivému počasí, které svátkům jara příliš nenahrává, si na Českobratrské náměstí našlo cestu několik stovek lidí, kteří tak měli možnost nasát atmosféru Velikonoc.

„Zahříváme se grogem, a taky to má svůj půvab, i když vloni v tuhle dobu jsme už popíjeli vychlazené pivko," svěřil se jeden z návštěvníků, Zdeněk Starý, který si na Velikonoční jarmark přišel spolu s pětiletou vnučkou Terezkou koupit pomlázku.

Akce by se mohla stát novou tradicí a zařadit se tak mezi obdobné projekty, které město spolu se společností Kultura města pořádá pro své obyvatele.

Návštěvníci si v sobotu mohli nejen zakoupit velikonoční dekorace, ale obdivovat i tradiční dobové stánky s nejrůznějšími výrobky, ukázkami řemesel a dobrotami.

Po celý den také probíhal doporovodný kulturní program v prostorách galerie čekých bratří. Vystoupil zde například folklorní soubor Furiant z Bakova nad Jizerou, Kolovrátek a Jizeran z Řepova, hudební soubor Dudáček, kapela HEČ Městského klubu seniorů, Flauto Collegium i loutkářské soubory s pohádkami pro děti.