31.8. – Prázdninový den ve ŠKODA Muzeu

Přijďte k nám prožít prázdninový den plný tvoření a zábavy. Na celodenní program zveme školní děti, které již dokončily první třídu. Začátek v 8 hod., děti si můžete vyzvednout mezi 15 – 16 hod. Oběd a materiál je v ceně. Nutná rezervace na tel. 326 8 32038. Vstupné 200,- Kč.

Připravujeme na podzim:
2. 9. – ŠKODA Classic Tour
21. 9. – Michal Horáček & hosté, koncertní recitál „Na cestě 2017"
16. 11. – Anna K „Ve světle tour"
21. 11. – koncert kapely J. A. R

KRÁTKODOBÉ VÝSTAVY

ÚSPĚCHY VOZŮ ŠKODA NA RALLYE MONTE CARLO

Nejstarší a nejslavnější automobilové soutěže světa, legendární Rallye Monte Carlo, se vozy z Mladé Boleslavi účastní již od jejího druhého ročníku - 105 let! Start hraběte Saši Kolowrata s vozem Laurin & Klement řady F dělí od současného úspěšného angažmá modelu ŠKODA FABIA R5 řada strhujících příběhů. Vozy ŠKODA, blízké sériové produkci, dosáhly mnoha vítězství ve třídě i skvělých umístění v konkurenci nejvýkonnějších sportovních speciálů své doby. Připomeňme si ve ŠKODA Muzeu výkony domácích i zahraničních posádek, 40. výročí dvojitého vítězství kupé 130 RS, čtyři triumfy v řadě dvojice Sibera / Gross s vozem Favorit i méně známé kapitoly z historie působení značky ŠKODA na náročné trati Rallye Monte Carlo. Nová výstava je veřejnosti přístupná do 13. července 2017.

V ČELE PELOTONU, S TAHEM NA BRANKU

Sponzorské aktivity společnosti ŠKODA AUTO
Věděli jste, že závod Tour de France původně jezdily automobily, než je (na delší trati) vystřídala jízdní kola? Odhadnete, kolikakilogramovou křišťálovou trofej podle návrhu designera ŠKODA AUTO zdvihá nad hlavu vítězný cyklista? Chcete si připomenout historické triumfy našich hokejistů na mistrovství světa, jehož podpora společností ŠKODA AUTO se dostala až do Guinnessovy knihy rekordů? Znáte příběh prvního vozu FAVORIT fenomenálního Jaromíra Jágra? To vše a mnohé další zajímavosti najdete na nové výstavě ve ŠKODA Muzeu, přístupné veřejnosti od 21. července 2017.

DAVID ČERNÝ: ČESKÝ BETLÉM

Ojedinělá výstava bronzových plastik výtvarníka Davida Černého představuje scénické obrazy českých dějin a kultury. Svou formou detailního zpracování jednotlivých postav plastiky připomínají tradiční betlém. Soubor byl vytvořen pro Autostadt (Wolfsburg, Německo) u příležitosti výstavy EXP0 2000. Český umělec David Černý je znám především jako tvůrce figurativních soch pro veřejný prostor. Vystudoval design a sochařství na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze a je laureátem Ceny Jindřicha Chalupeckého. Mezi jeho díla patří Růžový tank, Miminka na Žižkovské věži, Entropa apod. Po předchozí rezervaci na tel. 326 831 135 nabízíme komentované prohlídky pro školy a veřejnost.

Všechny krátkodobé výstavy jsou přístupné v rámci běžného vstupného do muzea. Využijte možnosti zakoupit celoroční vstupenky do expozic ŠKODA Muzea za zvýhodněnou cenu 280,- Kč.

Jiří Pešán s chotí startují na Oldtimer Bohemia Rally se svým Fordem T z roku 1915 každoročně z prvního místa.
Před Jiřím Pešánem forda vlastnil šlechtic i kovář


STÁLÁ EXPOZICE

Expozice je rozdělena do tří tematických oblastí – Tradice, Evoluce a Preciznost. V tematické oblasti Tradice jsou přiblíženy hodnoty značky ŠKODA – Hrdost, Každodenní využitelnost a Výzvy, symbolizované třemi páry vozů. Bustami obou zakladatelů firmy začíná Evoluce. Dominuje jí chronologická řada po sobě jdoucích milníků automobilového vývoje. Okruh Preciznost představuje vozy v různých stádiích renovace – od nálezového stavu až po „klenot". Proces výroby současných vozů lze vidět v panoramatickém kině.

PROHLÍDKY EXPOZICE A VÝROBNÍCH PROVOZŮ

Nabízíme komentované prohlídky expozice ŠKODA Muzea a prohlídky výrobních provozů společnosti ŠKODA AUTO s průvodcem. Dále zajišťujeme exkurze do Lean Centra, ŠKODA Parts Centra, Vzdělávacího centra Na Karmeli a výrobního závodu ve Vrchlabí. Speciální prohlídky pro školní skupiny, technicky zaměřené skupiny a nevidomé. Rezervace a další informace na tel. +420 326 8 31134, 31135, 31137, e-mail: muzeum@skoda-auto.cz.

CAFÉ/RESTAURANT VÁCLAV

Navštivte v budově ŠKODA Muzea Café/Restaurant VÁCLAV provozovaný cateringovou společností Zátiší group. VÁCLAV hostům nabízí kvalitní pokrmy a nápoje, příjemnou atmosféru a moderní prostředí obklopené historickým okolím. Otevřeno denně od 9 do 17 hod. a před každou akcí. Rezervace na tel. 326 831 243.

RODNÝ DŮM FERDINANDA PORSCHEHO VE VRATISLAVICÍCH

Zveme vás na prohlídku nově zrekonstruovaného domu, ve kterém se v roce 1875 narodil Ferdinand Porsche, automobilový konstruktér a tvůrce vozu Volkswagen. Na autentickém místě jsou představeny zásadní momenty vývoje inženýrského a konstrukčního umění, jehož součástí je životní dílo Ferdinanda Porscheho.

Otevírací doba: pátek – neděle, 9 – 17 hod., 31. 12. do 14 hod. Zavřeno 24., 25., 26. 12. a 1.1.
Kontakt: Tanvaldská 38, 463 11 Liberec – Vratislavice nad Nisou, tel.: +420 326 832 028, e-mail: vratislavice@skoda-auto.cz. Info mimo otvírací dobu na tel.: +420 326 832 038.

19. 8. – volný vstup v rámci Vratislavických slavností 2017
9. 9. – volný vstup v rámci Dnů evropského kulturního dědictví 2017

ŠKODA Muzeum, tř. Václava Klementa 294, Mladá Boleslav, tel.: +420 326 832 038, e-mail: muzeum@skoda-auto.cz, muzeum.skoda-auto.cz. Předprodej vstupenek na pokladně ŠKODA Muzea denně od 9 do 17 hod.

Přejezdu rybníka kraloval Svárovský
OBRAZEM: Přejezdu rybníka kraloval Svárovský