Samozřejmě nešlo o skutečné postavy, ale o kostýmy, do nichž se převlékli lidé, kteří chtěli na charitativním plese podpořit Dětské centrum Klaudiánovy nemocnice. Právě jemu byl výtěžek celé akce určen.

A když organizátorky Anna Semiánová a Monika Kopčanová z Klubu Delfín, kde učí děti plavat v bazénu, přemýšlely, jaké téma by mohly zvolit, napadly je právě filmové kostýmy. Jak bylo vidět, módu mají rády. Obě si totiž oblékly puntíkaté šaty ve stylu filmu Rebelové.

„Zajímavé je, že jsme v těch kostýmech měly problém poznat naše známé. Většina lidí nás zná totiž z pozice lektorek a recepční klubu, kde se vídáme v plavkách, plaveckých čepicích a brýlích, a tak jsme občas tápaly, kdo se za co převlékl,“ umívala se Anna Semiánová.
Pochopitelně i program byl protkán módou a filmovými snímky. Doslova největší bombou byla módní přehlídka ve stylu Pretty Woman. Modelka, která se jen na několik minut stala Vivian, jíž ztvárnila Julia Roberts, šokovala v dobrém slova smyslu hosty, když se lehce oděna prodírala kolem jejich stolů.

Dušan Žďárský
Dušan Žďárský: Nedostatek policistů nám brání sestavovat nepřetržitou službu

Nechybělo ale ani vystoupení stepařek, které sbírají ocenění i za hranicemi, ani diskotéka na filmové melodie. Sálem tak například zněla píseň Život je jen náhoda z filmu Peníze, nebo život, Trezor od Karla Gotta, který se stal jednou z písní oblíbených Pelíšků a lidé tančili i na melodii z muzikálu Pomáda či muzikál Mamma Mia.

Dvojice, která charitativním plesem provázela, je také spojena s filmovou tvorbou. Herečka Marie Doležalová a její partner tanečník a choreograf Marek Zelinka nejenže návštěvníkům uváděli jednotlivé body programu, ale také je učili tančit. Vítězové soutěže StarDance 2015 jsou navíc častými aktéry podobných akcí. Například už 15. dubna vystoupí v pořadu Pomozte dětem, který podporuje ohrožené a děti.

Klub delfín s Dětským centrem, v jehož čele stojí primářka Helena Tomanová, spolupracuje už jedenáct let. O ratolesti, která nemají úplnou rodinu, se starají každou středu. „Navštěvují u nás nejen bazén, ale i saunu. Řada z nich je ráda, že se jim věnuje jeden dospělák a alespoň chvilku se o něj nemusí dělit,“ konstatovala Monika Kopčanová.

Z vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Středočeského kraje 2016. Vítězná Olivia Prokopová
Krajskou sportovní jedničkou je podruhé Olivia Prokopová

Za pomoc, která by nemohla vzniknout bez sponzorů a dobrovolníků, je vděčná i Helena Tomanová. „Z dlouholeté spolupráce mezi námi vzniklo přátelství, protože nás těší radost dětí. Klub Delfín pro ně pořádá výlety, zahradní slavnosti a dostali jsme od nich i nástěnné malby, které v centru realizoval Libor Škrlík,“ řekla.

V zařízení je v současné době umístěno osmadvacet dětí a na pokojích dvě maminky s třemi dětmi.

Helena Tomanová už také ví, na co výtěžek použije. Koupí nábytek kojencům a na podzim plánuje projekt zaměřený na živou malbu, která děti zapojí do her a soutěží.

Ilustrační foto
Daně? Poslední šance