Dětský soubor v Dolních Stakorách existuje od roku 2014 a toto je tedy již v pořadí pátá hra. Soubor čítá aktuálně 16 členů ve věku 7 až 14 let. „Nynější hru jsme zkoušeli od září a scházeli se jednou týdně. Během vánočních svátků jsme vynechali a pak jsme to museli dohánět v lednu. Týden před premiérou jsme se viděli každý den a finišovali,“ prozradila trochu ze zákulisí režisérka.

Za těch pět let existence si soubor vybudoval již zvučné jméno a premiéra byla beznadějně vyprodaná. Dorazili nejen místní, ale i lidé z širokého okolí. Soubor hraje svá představení nejen pro širokou veřejnost, ale též pro školky a základní školy.

Šestý galavečer mladoboleslavského Městského divadla je minulostí. Alena Hladká, Petr Mikeska se stali nejoblíbenějšími herci, mezi inscenacemi kralovala Krás(k)a na scéně a do Síně sláby byl uveden bývalý umělecký šéf divadla Josef Kettner.
Zážitek roku: premiéra i derniéra trvaly více než tři hodiny

Letošní pohádka vypráví o jednom neposedném, nezbedném andělovi, který dělá samé lumpárny a možná se měl spíš narodit v pekle místo v nebi. Aby to ovšem bylo vyvážené, dole v pekle je pro změnu moc hodný čert, který nechce lidem škodit a nejraději by se dostal do nebe. Pohádka je plná krásných písniček, tanců, kulis a kostýmů.

Na otázku, jaké to je, zvládnout zkoordinovat tolik dětí, odpoví Ivana Müllerová s nadsázkou a úsměvem: „Byly to nervy.“

O tom, jak to celé dopadlo, se můžete přijít přesvědčit sami. Další reprízy budou k vidění 12.,13. a 14. února v divadelním sále Domu kultury v Mladé Boleslavi.

Druhé kolo prezidentských voleb v obci Kolomuty u Mladé Boleslavi.
OBRAZEM: Volby v Kolomutech fotoaparátem Petra Linharta

Denisa Legnerová Jandová