Akce byla multižánrová, takže na své si přišli posluchači různých hudebních stylů. Program zahájila vítězka prvního ročníku soutěže Talent for Stage, zpěvačka Eliška Buociková. Po ní se už rozjel program na obou velkých pódiích naplno. Některé skupiny se představily v obměněných sestavách jako třeba Chinaski, Horkýže slíže a nebo punkoví Pipes & Pints. Comeback si na třetí, hip-hopové stage, připravila skupina Chaozz. Na posluchače popu myslela dramaturgie festivalu interprety jako například Ewa Farná, Mig 21, Xindl X nebo Voxel.

Milovníci nabroušených kytar se sešli před pódiem, na kterém postupně vystoupily kapely Škwor, Ararakain, Dymytry, Derbustrol nebo Kreyson. Nechyběl ani Divokej Bill, BSP, Tata Bojs, UDG, Walda gang, Wohnout a spousta dalších. S tradičním účastníkem Votvíráku Jaroslavem Uhlířem si jeho už pomalu zlidovělé písničky zazpíval tisícihlavý sbor pod pódiem.

Byla zde připravena také odpočinková zóna, mnoho druhů občerstvení, pouťové atrakce a obrovské stanové městečko.

Organizátorům se tak opět povedlo uspořádat skvělou akci a navíc si dokázali zařídit i výborné počasí, jako dělané pro letní festival.

Z festivalu Votvírák v areálu bývalého letiště Boží Dar v Milovicích, pátek 15. června 2018.
Votvírák se rozjel jako parní válec