Po úspěšném zahájení repríz psychologické hry Petera Shaffera Equus je na řadě jiný žánr. V pátek 12. prosince se koná slavnostní premiéra hry Vlastimila Venclíka Strážný anděl aneb Vídeňská opérka.

Vlastimil Venclík je spisovatel, který dovede i vážná témata podat divácky atraktivním, zábavným způsobem. V původní hře napsané pro mladoboleslavské divadlo takto autor zpracovává aktuální problém, jímž se dosud žádné české divadlo nezabývalo – problém dívek, které odcházejí pracovat do zahraničí jako chůvy. Hrdinka našeho příběhu však nedostane na starost hlídání dětí, ale péči o seniora. Vývoj vztahu mezi mladou českou pečovatelkou a rakouským starcem bude nejen výpovědí o vztahu dvou odlišných generací, ale i o kulturních a společenských rozdílech dvou sousedních zemí.

Na pódiu se představí Eva Horká, Miroslav Moravec j. h., Ivana Nováčková, Roman Teprt, Eva Reiterová, Martin Hrubý a Dagmar Teichmannová. Režisérem hry je Rudolf Felzmann.

Další premiéru mohou návštěvníci divadla očekávat až příští rok. Strakonický dudák v režii Josefa Kettnera má premiéru 13. února 2009.