Velkolepé ruské těleso je zosobněním toho, co milovníci baletu z celého světa od ruské baletní školy očekávají. Kombinuje v sobě eleganci klasického baletu i moderní pojetí, je zárukou velkolepé výpravy a bohatých kostýmů a rovněž disponuje jedinečnou nespoutaností a precizností tolik typickou pro ruské baletní umělce.

Během svého současného turné po České republice soubor uvádí další nadčasové dílo Petra Iljiče Čajkovského. Louskáček vypráví magický vánoční příběh, který se roztáčí kolem nenápadné hračky louskáčka, jenž malou Klárku, která jej nalezne pod stromečkem, přenese do pohádkové říše. Napětí, láska, humor, nic z toho nebude chybět.

Soubor pochází z ruské metropole baletu, z Petrohradu, kde byl založen v roce 1994. Jeho tanečníci se učili ve slavné akademii Agripiny Vaganové a podařilo se jim získat celosvětového uznání. Vystupovali ve světových metropolích šesti kontinentů a ani v České republice nejde o nováčky. Od roku 2013, kdy sem zavítali poprvé, se do Čech vrátili ještě několikrát.

Petrohradský soubor přijede do Mladé Boleslavi ve středu 18. listopadu. Vstupenky jsou k dispozici na pokladně Domu kultury a v kanceláři Infocentra. S Boleslavským deníkem můžete vyhrát osm hodnotných vstupenek. Stačí nám na e-mailovou adresu boleslavsky@denik.cz zaslat odpověď na soutěžní otázku a čekat, zda vás budeme kontaktovat.

Soutěžní otázka: V jakém roce byl poprvé uveden světoznámý balet Louskáček?