Anenská pouť omezí provoz

Mnichovo Hradiště – Kolotoče, perníky, střelnice, houpačky a mnoho dalšího je připraveno na tradiční Anenskou pouť, která se bude konat od 28. července od 13 hodin do 30. července do 19 hodin. S ohledem na bezpečnost ale bude ve městě výrazně omezena doprava. Už od středy, tedy od 26. července bude možné projíždět ulicí V Lipách pouze rychlostí 30 kilometrů v hodině, a to až do pondělního rána 31. července. Úplná uzavírka této ulice je letos zkrácena, začne v pátek 28. července v 17 hodin a potrvá do neděle 30. července.

Diváci se baví

Mladá Boleslav – Letní kino na Karmeli promítá opět tento čtvrtek od 21.30 hodin. Diváci se mohou těšit na československou romantickou komedii Všechno nebo nic, která vypráví o třech kamarádech a spolumajitelích malého knihkupectví v centru města. Všichni hledají velkou lásku. Kartami ale nečekaně zamíchají tři noví muži.

V parku na Výstavišti vystoupili Bratři v tricku, duo pouličních cirkusáků,
OBRAZEM: Cirkusáci osvěžili Boleslav

Festival pokračuje

Sedmihorky – Letní hudební a divadelní festival Sedmihorské léto pokračuje už ve čtvrtek 20. července. Tentokrát diváci zhlédnou divadelní představení Nebyla to pátá, byla to devátá. Komedie pojednává o manželském trojúhelníku, který bude mít vskutku originální řešení. V hlavních rolích se představí Josef Carda, Jana Švandová a Rudolf Hrušinský. Začátek je ve 20 hodin. 

Nejvtipnější plavidlo vítězí

Dolní Bousov – Hladinu rybníku Pískovák ve středu Bousova v sobotu 22. července obsadí plavidla roztodivných tvarů i velikostí. Od 15 hodin se tam pojede další ročník tradiční Neckiády. Zatímco na velikosti ani početnosti posádky nezáleží, rozhodující bude originalita, kvalita konstrukce a oblečení posádky, soutěží se totiž o nejvtipnější plavidlo. Registrace posádek bude probíhat na místě už od 13 hodin. Na děti čekají hry a soutěže. Po akci a usušení všech účastníků bude program završen večerní zábavou s živou muzikou od 20 hodin. 

Ilustrační foto.
Kam za plážovým volejbalem? Inspirujte se našimi tipy!

Kino hraje poprvé Dunkerk

Mladá Boleslav – Multikino CineStar v Bondy centru dnes uvádí v předpremiéře válečný film Dunkerk (20.00), který připomíná skutečný příběh ustupujících britských vojáků odříznutých za 2. světové války v severofrancouzském přístavu, jimž na pomoc přijely z Anglie stovky civilních plavidel, dále novou adaptaci komiksového Spider-Mana: Homecoming (13.15, 17.30, 20.30 ve 2D, 15.20 ve 3D), sci-fi Válka o planetu opic (14.30, 17.00, 20.00 ve 2D, 18.00, 21.00 ve 3D), rodinnou komedii Já, padouch 3 (13.00, 15.00, 16.00, 18.00), dobrodružné Piráty z Karibiku: Salazarovu pomstu (12.40 hodin).

Pevnost patří tatínkům

Mladá Boleslav – Už zítra čeká na děti a tatínky v městské knihovně dobrodružství při hře, která je inspirována Pevností Boyard. Připraveno je celkem deset stanovišť, kde budou plnit úkoly. Akce začíná v 16 hodin. 

Záběry z fotopastí a fotografů dokazují, že šakali se u Milovic natrvalo usadili a množí se.
U Milovic se rozmnožili šakali! Fotopast zachytila kojící fenu