Jejím účelem je nabídnout jedinečný pohled na Bělou nejen jako na domov současných obyvatel, ale také na domov našich předků. Návštěvníci dnešní vernisáže se mohou rovněž těšit na doprovodný program, který nabídne vystoupení skupiny historického šermu Einherjar.

Začíná metalové sympozium

Mladá Boleslav – Další ročník metalového sympozia začíná už v pondělí. Unikátní setkání uměleckých kovářů a sochařů z celého světa opět nabídne možnost živě sledovat tvorbu děl z rozličných kovových materiálů. Od úterý do čtvrtka se pak návštěvníci mohou těšit na doprovodný program, který zajistí dřevořezbáři. Sochy vzniklé během sympozia budou umístěny na různá místa ve městě, a rozšíří tak originální mladoboleslavskou galerii ve veřejném prostoru. Sympozium bude pokračovat až do pátku.

Čtyřiapadesát posádek stanulo ve čtvrtek po 17. hodině na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi na startovní čáře dalšího ročníku Oldtimer Bohemia Rally.
OBRAZEM: Ford si drží prvenství

Termín koncertu se změnil

Mnichovo Hradiště – Koncert zpěváka Ondřeje Rumla, který se měl uskutečnit v pondělí v městském divadle, je z technických důvodů zrušen. Náhradním termínem je 23. listopad. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Bousov čeká rušný víkend

Dolní Bousov – Ve městě bude o víkendu pořádně rušno. V sobotu 10. června se odehraje v areálu místní likérky hudební festival Bousovfest, na kterém tentokrát jako hlavní účinkující vystoupí známá hudební skupina Tři sestry. Začátek akce je v 18 hodin, vstup do areálu bude možný ale už od 17. hodiny odpolední. Neděle 11. června pak bude patřit těm nejmenším. Odpoledne v 15 hodin bude na louce u likérky otevřena už druhá naučná stezka ve městě. Akce je spojena s dětským dnem, město společně s rybáři připravilo pro děti spoustu zábavy a soutěží. Délka stezky je přibližně čtyři kilometry a cíl bude otevřen až do 18. hodiny večerní.

Hřbitov v místní části Čejetice, který chce magistrát rozšířit.
Rozšíření hřbitova spodní voda neohrozí

Jiřičky sbírají v Bulharsku zážitky

JIŘIČKY se se svým programem na festivalu v bulharském Balchiku neztratily.Zdroj: Romana Šulitková
Jiřičky se se svým programem na festivalu v bulharském Balchiku neztratily. Dětský pěvecký sbor vsadil na pestrou dramaturgii a do povinných 20 minut soutěžního vystoupení zařadil 10 písní, žánrově velmi pestrých a posluchačsky atraktivních. Hlavní festivalový koncert byl pro mladoboleslavské zpěváky a zpěvačky silným zážitkem. Foto: Romana Šulitková

Město slaví narozeniny

Mšeno – Letos uplyne přesně šest set padesát let od první zmínky o Mšeně jako o městě. V sobotu 10. června v 10 hodin začínají oslavy tohoto významného výročí. Návštěvníci se mohou těšit na historický průvod, který vyrazí od základní školy, a řemeslné trhy s bohatým kulturním programem na náměstí Míru. Doprovodné akce se konají i v přilehlých částech města. Parkování bude zajištěno na záchytných parkovištích.

canisterapie
Dobrovolníci pomáhají překonat těžké chvíle