Na Mladoboleslavsko zavítá jedna jejich souprava také, a to opět pouze do Benátek nad Jizerou. Na čtyři dny rozbijí promítači svůj tábor na Husově náměstí, které se od 19. do 22. července každý večer promění v letní kino. Promítat se bude Řachanda, Všechno nebo nic, Trabantem do posledního dechu a Teorie tygra.

Lístky na Trošku nezbyly

Bakov nad Jizerou – S rekordním zájmem se letos setkali organizátoři Pojizerského folklorního festivalu, který každoročně předznamenává den předem beseda se vzácným hostem. Tentokrát do Bakova přijal pozvání na kus řeči režisér Zdeněk Troška. Po vstupenkách se jen zaprášilo. „Vyprodáno bylo takřka hned," nechal se slyšet ředitel festivalu Petr Hurt. V případě vlastního festivalu, jenž se odehraje 1. července od 13 hodin na Mírovém náměstí, je však množství hostů neomezené.

Už pošesté se ve Všejanech sešli siláci z řad žen a mužů, aby poměřili své síly v neobvyklé sportovní disciplíně, a to v přetahování lana. Akce je spojena s Všejanskými slavnostmi. Připraven byl bohatý doprovodný program.
FOTO: Ve Všejanech poměřili síly v přetahování lana

Park rozezní bluegrass

Bělá pod Bezdězem – Na Masarykově náměstí opět začíná cyklus promenádních koncertů. Jako první se posluchačům v altánu uprostřed parku představí jablonecká formace Na Moll, která hraje bluegrass. Její páteční koncert pod širým nebem začíná v 19.30 hodin. O týden později, v pátek 7. července, potěší Běláky svou hudbou Old Country Band, v pátek 14. července pak německá swingová sestava Wendy's Band, jejíž umělecký šéf pochází z České Lípy.

Holky na tahu pobaví

Mladá Boleslav – Multikino CineStar v Bondy centru uvádí dnes, v úterý: akční film Transformers: Poslední rytíř (17.30, 18 a 20 hodin); animovanou dobrodružnou komedii Auta 3 (13 a 14 hodin, 15.20, 17.40); Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (13 hodin, 14.50, 16.20); komedii Holky na tahu (19 hodin, 20.30); horor Mumie (15.40, 21.10); akční komedii Pobřežní hlídka (21 hodin).

Parný letní den spojený s ochutnávkou tradičních, ale i exotických specialit si užili návštěvníci pláže u Jizery v Mnichově Hradišti, kde se konal Restaurant Day.
OBRAZEM: Jizera byla příjemným osvěžením