Mladá Boleslav

Městská sportovní hala v Mladé Boleslavi bude o víkendu patřit volejbalu, basketbalu a futsalu. Dopolední sobotní program odstartuje zápasem nadstavbové části volejbalového krajského přeboru, ve kterém budou bojovat ženy Auto Škody s Dobříší ve dvojzápase o body do skupiny o udržení. Úvodní zápas začíná v deset hodin, druhý podle vývoje pak okolo dvanácté hodiny. Opačné „starosti“ pak mají hráčky Basketu Pastelka Mladá Boleslav. Ty naopak čeká úvodní utkání nadstavbové části druhé ligy, avšak o postup do ligy první. Jejich prvními soupeřkami budou hráčky z Poděbrad a utkání začíná v půl čtvrté. Sobotní večer pak bude patřit druholigovému futsalu. Domácí Malibu přivítá od půl deváté soupeře z Chotěboře. Očekává se vypjaté vyrovnané utkání, neboť oba soupeři spolu sousedí v našlapané tabulce druhé nejvyšší české soutěže. Zatímco Boleslavané jsou devátí, jejich soupeř drží místo osmé.

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Bílá Hlína

Oblíbený dětský maškarní ples se uskuteční v neděli 25. února v sále obecního úřadu v Bílé Hlíně u Mnichova Hradiště. Začátek dětského maškarního odpoledne je stanoven na čtrnáctou hodinu, k tanci a poslechu budou hrát Ivo Hammer a Luboš Buchar.

Mladá Boleslav

S knihou do minizoo je název soutěže pro předškoláky. Pravidla jsou jednoduchá při každé návštěvě knihovny si vypůjčit knížku o přírodě. Po nasbírání šesti razítek dostane malý čtenář odměnu a lístky do minizoo v Mladé Boleslavi. Soutěž trvá do 30. června.

Benátky nad Jizerou

V sobotu uzavřou letošní sezonu hokejisté HC Benátky nad Jizerou. Po letošním uzavření WSM ligy, tedy druhé nejvyšší soutěže, jim aktuálně na třinácté pozici nehrozí sestup ani účast v baráži, a mají tak jistotu účasti v soutěži i pro příští rok. Pro farmu extraligového Liberce se domácím zápasem proti pražské Slavii uzavře nepovedená sezona, ve které se pohybovali na chvostu tabulky a horší v celé soutěži už byli pouze hokejisté Kadaně. Nutno však podotknout, že Benátky před sezonou výrazně omladili kádr s cílem dávat co nejvíce příležitostí právě mladým talentovaným hokejistům bez ohledu na postavení v tabulce a případného strachu ze sestupu o patro níže. Zápas proti favorizované Slavii, které patří v tabulce WSM ligy čtvrté místo za trojlístkem České Budějovice, Kladno, Karlovy Vary začíná na benáteckém zimním stadionu v sedmnáct hodin. Bez ohledu na výsledek zápasu skončí Benátečtí na třináctém místě.

Ilustrační foto.
Bezděčín trápí kamiony, které míří ke skladům

Mělnicko

Výstaviště v Lysé nad Labem bude ve dnech 22. až 24. února hostit regionální střední školy a učiliště. Na akci se představí i střední školy z Mělnicka. Návštěvníci a žáci os- mých a devátých tříd se budou moci seznámit s aktuální nabídkou učebních a maturitních oborů ve více než třiceti školských zařízení z celé České republiky. Školská zařízení poskytnou informace o studiu nejenom dětem, ale také jejich rodičům i učitelům. K vidění budou výrobky studentů, jenž budou k ochutnání i ke koupi. Cílem projektu je propagace technických oborů, které se potýkají s nedostatkem zájemců o jejich studium.

Mladá Boleslav

Knihovna města Mladá Boleslav a Dobrovické centrum Mladá Boleslav pořádají až do 24.4. kurz vhodný nejen pro seniory. Předmětem kurzu je Esperanto nejrozšířenější mezinárodní, neutrální, umělý jazyk, jehož slovní zásoba pochází především ze západoevropských jazyků. Kurz je zaměřen na dokonalé pochopení základů jazyka, zvládnutí základní slovní zásoby, tvorby vět, porozumění textu i mluveného projevu. Kapacita kurzu je 4 10 účastníků. Výuka probíhá v zasedací místnosti knihovny. Začíná se v 10 hodin. Přihlášky je možné podat v kni- hovně nebo online na www.kmmb.cz.

Jivina

Poslední únorová sobota, 24. února, bude v Jivině patřit hasičům. V sále místní sokolovny se od 19 hodin koná Hasičský ples. Hrát bude skupina Víkend Rock. Další plesy se odehrají 3. 3. Dolní Bousov maškarní merenda nebo 10.3. Bakov n. J. muzikantský ples.

Ilustrační foto.
ANKETA: Vyberte nejhezčí masopust

Bělá pod Bezdězem

Vystoupení skupiny Wotazník se uskuteční v Sokolovna Music Clubu v sobotu 3. března od 19 hodin. Koncert proběhne v rámci tour Ve dvou to jde líp Razz a Nespoutaní hoši. Dalšími hosty budou nestárnoucí členové kapely Telegraf rock.

Nová Ves u Bakova

V neděli 25. února se v restauraci Na Veselce v Nové Vsi u Bakova koná Dětský ples. Hraje i dospělými oblíbený DJ Šáňa, vstupné je 30 korun, doprovod jde zdarma. Na děti čeká předtančení, bohatá dětská tombola a překvapení. Začátek je v 15 hodin.

Mnichovo Hradiště

V sobotu 3. března se koná v areál hradišťského sportovního klubu, v sále Posilovna, Fotbalový ples. Začátek je ve 20 hodin, vstupné činí 120 korun, pořádají fotbalisté a hrát bude duo František Brunclík a Vladislav Fanta, členové bývalé skupiny Diskant.

Krajský soud v Praze začal v úterý projednávat případ pokusu o vraždu na JIP chirurgie mladoboleslavské nemocnice.
Vpíchnutí vzduchu do žíly pacientky znalci neprokázali

Mělnické Vtelno

Oblíbené tvořivé dílny pro děti připravilo zdejší Kulturní centrum Kostel na středu 28. února. Děti čeká od sedmnácti hodin vybarvování sádrových odlitků, které si pak odnesou domů. Dílny proběhnou za finanční podpory spolku Život venkova.

Neratovice

Populární pěvecké kvarteto českého zpěváka Jiřího Korna vůbec poprvé vystoupí v Neratovicích. Koncert skupiny 4 Tet se odehraje ve velkém sále neratovického společenského domu poslední únorovou středu, 28. února, od devatenácti hodin.

Mladá Boleslav

V pondělí 26. února se uskuteční Den zdraví, který pořádá Zaměstnanecká pojišťovna Škoda ve spolupráci s Klaudiánovou nemocnicí. Akce se uskuteční od 8 do 15 hodin na recepci nedaleko hlavní vchodu do nemocnice. Zájemci se zde na modelech naučí, jak správně vyšetřovat prsa a varlata, a odhalit tak včas případné zdravotní problémy. Dozví se také, jak se správně starat o srdce a cévy, mohou si nechat změřit tlak nebo hladinu cukru v krvi. Podobná akce, tentokrát ve spolupráci s Bondy centrem se uskuteční o měsíc později právě v Bondy centru 21. března od 11 do 16 hodin.

Mladá Boleslav

Knihovna města dnes v zasedací místnosti pořádá od 18 hodin floristickou dílnu s podtitulem „Jarní dekorace dveří zaměřeno na mašle. Pořadatelé zvou zájemce, aby si vlastnoručně a s odborným vedením zkušené floristky vytvořili nejen jarní dekoraci na dveře. Tentokrát totiž bude tvoření zaměřené také na výrobu mašlí, které budou použity k dekorování. Na seminář je nutné přihlásit se v Knihovně města Mladá Boleslav v oddělení pro dospělé čtenáře a zaplatit kurzovné. Přihlásit se lze i na webu nebo facebooku. Minimální počet účastníků kurzu je pět osob.

Ewa Farna
Votvírák přivítá Uhlíře, Farnou i Divokýho Billa