Mladá Boleslav

Město automobilů zažije další kulturní večer. Už zítra, v pátek 26. ledna, se koná slavnostní vyhlášení výsledků oblíbené divácké ankety nazvané Zážitek roku, pořádané společně s Boleslavským deníkem. Začátek slavnostní akce ve Velkém sále mladoboleslavského Městského divadla je naplánován ne devatenáctou hodinu večerní. V rámci slavnostního večera se budou vyhlašovat vítězové v kategoriích nejoblíbenější herec, nejoblíbenější herečka, nejúspěšnější divadelní inscenace a jedna osobnost bude uvedena do Síně slávy.

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Mladá Boleslav

V pátek, 26. ledna, se od 19 hodin koná ne velké scéně v Městském divadle Mladá Boleslav představení z pera Jakuba Nvoty a Lenky Smrčkové nazvané Sonety. V režii Jakuba Nvoty hrají: Milan Ligač, Alena Hladká, Malvína Pachlová, Petr Prokeš, Ivana Nováčková, Milan Koníček a Vladislav Borovka jako host. Autorská inscenace Jakuba Nvoty je tvořená ze sonetů Williama Shakespeara. Jde o poetický tvar, jehož základem je verš, obrazotvornost, fantazie a lidské emoce. Silné a pravdivé verše střídá lehká nadsázka a parodie tehdejších mravů.

Klášter Hradiště

Obec baráčníků v Klášteře Hradišti nad Jizerou pořádá 27. ledna od 20 hodin v sále obecního úřadu Maškarní ples. K tanci i poslechu bude hrát Medusa Rock. V neděli se zde pak od 14 hodin uskuteční Dětský karneval.

Nehoda ze 7.1. 2012
Zrádná zatáčka za Jiřicemi se do podzimu narovná

Bělá p. Bezdězem

Městská kulturní zařízení Bělá pod Bezdězem příspěvková organizace pořádají v komorním sále MKZ v sobotu 27. ledna od 15 hodin pohádku O Sněhurce. Jemně strašidelnou pohádku odehraje Divadlo Pruhované panenky Praha.

Mladá Boleslav

V pondělí 29. ledna se ve Škoda Auto Muzeu v Mladé Boleslavi od 19 hodin v sále Laurin a Klement uskuteční první koncert Společné tour ATMO Music, Sebastiana a Jakuba Děkana. Liberecká hudební scéna, do které v současné době patří nejznámější nová generace českých zpěváků, vyráží na Společnou tour. Všichni interpreti patří mezi nejoblíbenější, jejich písně jsou nejposlouchanější a jejich hity zná snad každý. Řeč je totiž o trojici ATMO Music, Sebastian a Jakub Děkan. Během nejbližší doby fanoušci budou mít možnost zažít všechny zmíněné na jednom pódiu. Turné bude mít celkem osm zastávek po celé České republice. Singly s názvem Valerie, Hvězdy, Polety, Děda nebo Ráno, které kluci hudebníci zahrají a zazpívají, zazní poprvé 29. ledna v Mladé Boleslavi a naposledy 28. dubna v Jičíně. Vstupné v předprodeji ve Škoda Auto Muzeu představuje 250 korun, na místě pak 290 korun.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Počet klientů záchytky klesl

Mladá Boleslav

Klaudiánka a Bondy centrum společně připravily akci na pátek 26. ledna. Od 14 do 18 hodin se v Bondy bude mluvit o krvi. Na dotazy bude odpovídat primářka hematologicko-transfúzního oddělení nemocnice Jarmila Obernauerová.

Mladá Boleslav

V sobotu 27. ledna od 17 hodin pořádá Dům dětí a mládeže „Na Výstavišti“ pohádkový podvečer na Štěpánce nazvaný Příběh Zvonilky, ve kterém se to bude hemžit velkým množstvím víl a elfů. Pořadatelé zvou účastníky na putovaní za dobrodružstvím do kouzelného světa. Právě tady se víla Zvonilka se svými přáteli pokusí napravit to, co se jí nepovedlo a co způsobila. Její vinou se totiž splašilo hejno bodláků, které se přehnalo Hvězdnou roklinkou a poškodilo mnoho věcí potřebných ke změně ročního období, ze zimy na jaro. Díky tomu hrozí, že bude opožděn, nebo dokonce zcela znemožněn pravidelný příchod pozemského jara. Průběžný start je stanoven od sedmnácti do osmnácti hodin u altánku na Štěpánce. Akce je určená rodinám s dětmi ve věku od tří do devíti let. Vstupné je pro děti 70 korun, rodiče mají vstup zdarma. Více informací je možné získat na tel. čísle 724 985 142.

Ilustrační foto.
Šíří se angíny, chřipková epidemie zatím nehrozí