Dobrovice

Dnes, ve čtvrtek 21. prosince se v dobrovickém městském divadle na Palackého náměstí uskuteční vánoční koncert. Zazpívají členové pěveckého smíšeného sboru Dobrovan. Začátek akce je naplánován na devatenáctou hodinu.

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Čistá

Den po Štědrém dni, v neděli 25. prosince, se bude v kulturním domě v Čisté konat sportovní zápolení v ping pongu. Tradiční vánoční turnaj ve stolním tenise začne v 9.30 hodin, kdy dojde k rozlosování jednotlivých zápasů. Předpokládaný konec je v 16 hodin.

Mladá Boleslav

Dnes se od 16 hodin ve výstavním sálu Státního okresního archivu Mladá Boleslav uskuteční představení sborníku Boleslavica 2017. Jako každý rok vychází i letos tradičně před Vánoci další ročník vlastivědného sborníku Boleslavica. Milovníci regionální historie si tak přijdou na své. Těšit se mohou na informace k nálezu denáru uherského krále Štěpána I., ke kterému došlo v Brodcích nad Jizerou. Velké studie jsou věnovány mladoboleslavským komendám a historii dnes už zapomenutého kostela sv. Víta na Podolci. Velmi zajímavé jsou dále příspěvky k historii porodnictví v Mladé Boleslavi, dělbě gruntů v Kosmonosích, návštěvě Lužických Srbů na Severočeské výstavě ve městě v roce 1927 nebo k historii lučební továrny v Mnichově Hradišti. Ve sborníku je také uvedena vzpomínka na nedávno zesnulého amatérského archeologa Vratislava Rudolfa.

Ilustrační foto
V Dolním Bousově chtějí postavit in-line dráhu. A opravit chodníky

Mladá Boleslav

Zakončení mladoboleslavských adventních trhů obstará 23. prosince od 18 hodin společná charitativní večeře. „Každý zájemce si tam může koupit symbolickou vánoční večeři v podobě bramborového salátu a jednoho ze tří druhů řízků, to vše za jednotnou cenu 55 korun,“ řekl primátor města Raduan Nwelati. Během slavnostní večeře proběhne také dražba různých předmětů pro charitativní účely. O adventní trhy pořádané letos premiérově na Výstavišti je nemalý zájem. Zatím se prodalo kolem 18 tisíc vstupenek v hodnotě 20 korun, za které návštěvníci mohou absolvovat například jednu jízdu na ruském kole, velkém kolotoči nebo jízdu v kočáře tažením koňmi. Vyznavači klidnějšího prostředí mohou zajít na Staroměstské náměstí k vánočnímu stromu, kde je také stánek s občerstvením a historický malý kolotoč pro děti.

Mnichovo Hradiště.
Mnichovo Hradiště plánuje kilometry chodníků i sportoviště

Hrad Kost

Vánoční prohlídky hradu Kost začínají 26. prosince a potrvají až do 31. prosince. Všichni zájemci o netradiční prohlídku se mohou těšit na otevřené hradní paláce obohacené vyprávěním o tom, jak se slavily Vánoce ve středověku, jaké zvyky lidé v tomto období udržovali, kde se vzala tradice vánočního stromečku a jak vypadala štědrovečerní tabule. Prohlídky se konají každou hodinu od 11 do 15 hodin. Hrad Kost je jedním z nejzachovalejších vrcholně gotických hradů v Čechách. Byl vystavěn ve 14. století. Nachází se 18 kilometrů od Jičína v chráněné krajinné oblasti Český ráj.

Mladá Boleslav

V galerii Pod věží byla v tomto týdnu zahájena výstava betlémů. Zájemci mohou výstavu navštívit až do 21. ledna 2018. K vidění tam je například Alšův velký betlém, oustecký lidový betlém nebo český betlém Jiřího Škopka.

Bakov

Církev československá husitská pořádá na Štědrý den v Bakově nad Jizerou štědrovečerní bohoslužbu. Konat se bude v bakovském Sboru Prokopa Velikého od 21 hodin. Jako hudební doprovod se představí Eliška a Barunka Josifovy a Pavel Babák.

Středočeský kraj si příliš neví rady se svým majetkem na samém okraji Mladoboleslavska, sportovně rekreačním areálem s hotelem Relax v lokalitě Vrchbělá v někdejším vojenském prostoru Ralsko.
Vrchbělé by se hejtmanka ráda zbavila. Hned, jak to půjde