Mladá Boleslav

Tvoření adventních věnců se ve Škoda Muzeu koná 29. listopadu od 15 do 18 hodin. Kreativní odpoledne je určeno dětem od 10 let nebo menším s doprovodem. S sebou adventní svíčky a stuhu v barvě ladící ke svíčkám. Rezervace je nutná (tel. č. 326 832 038).

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Mladá Boleslav

V pátek 24. listopadu se v 15 hodin se uskuteční dernisáž výstavy obrazů, grafiky a knih Kamila Lhotáka, kterou už několik týdnů hostí Letecké muzeum Metoděje Vlacha.

Balony Kamila Lhotáka, jak zní název výstavy, jsou v muzeu k vidění do 26. listopadu. Při příležitosti dernisáže zde bude také představena sbírka básní Karla Sýse – Deník nalezený pod kapotou, která obsahuje přebásnění všech obrazů boleslavské výstavy. Pokřtěn zde bude i kalendář Balony a vzducholodě Kamila Lhotáka. U příležitosti ukončení této výstavy proběhne v neděli 26. listopadu od 14:30 na mladoboleslavském hradě další akce, tentokráte nazvaná

Přijďte oživit aeroplán na předměstí. Dětské i dospělé účastníky zde čeká projekce animovaného filmu, výtvarná a animační dílnička.

Programový ředitel Signál rádia Luboš Dvořák.
Známý hudebník Sovič moderuje na Signál rádiu

Mělník

Dnes se koná Burza filantropie. Mělnická burza právě startuje první ročník. Princip je takový, že se v jednom dni a na jednom místě setkají zástupci neziskových organizací, firem a veřejné správy. Neziskové organizace mají možnost v Den D představit svůj projekt a ucházet se o podporu donátorů z řad podnikatelů i veřejné správy. Místní organizace a projekty přihlášené do prvního ročníku se představí v mělnickém kulturním domě už dnes, ve čtvrtek 23. listopadu. Návštěvníci Burzu filantropie mohou navštívit v době od 13 do 17 hodin. Pořadatelé očekávají velký zájem veřejnosti.

Mladá Boleslav

Dnes se ve Škoda Muzeu od 19 hodin na třídě Václava Klementa koná diashow Martina Loewa, tentokrát na téma Aljaška, divočina zlatého severu. Zájemci o přednášku mohou vyslechnout například autorovo vyprávění o osobním setkání s medvědem grizzly.

Mladá Boleslav

Ve středu 29. listopadu se v divadelním sále Domu kultury v Mladé Boleslavi uskuteční prezentace pamětnických příběhů dvou mladoboleslavských rodáků - vězně nacismu Otty Seidlera a vězně komunismu Zdeňka Klíbra ze sbírky Paměť národa. Otto Seidler prošel koncentračními tábory v Terezíně a Osvětimí, Zdeněk Klíbr nesouhlasil s nástupem komunistického režimu. Co to pro ně znamenalo a jak na onu nelehkou dobu vzpomínají dnes, po desítkách let? To i mnoho jiného se dozví návštěvníci promítání nevšedního dokumentu jejich příběhů, které začne v 18 hodin. Po projekci bude následovat beseda, účast přislíbili Zdeněk Klíbr a manželka Otto Seidlera, který kvůli nemoci nemůže dorazit osobně.

Pořad je realizován díky podpoře Středočeského kraje.

Ilustrační foto
Ruské kolo bude!

Všeň

Galerie Český ráj pořádá ve středu 29. listopadu od 17 hodin vernisáž děl regionálních autorů spojenou s ochutnávkou všeňských koláčů. Výstavu konanou v galerii pod obecním úřadem v prostorách firmy AGRA bude doplňovat keramika Hany Hlubůčkové.

Mladá Boleslav

Tradiční a mezi obyvateli Mladé Boleslavi oblíbené farmářské trhy, které se konají každý pátek na Staroměstském náměstí, budou pokračovat i v době blížícího se adventu. Vyvrcholí prodlouženým vánočním trhem v pátek 15. prosince a v sobotu 16. prosince.

Mšeno

Adventní koncert se ve Mšeně u Mělníka uskuteční v sobotu 2. prosince, Začátek je naplánován na 18. hodinu. Pěvecký sbor Gospel Voices z Mladé Boleslav vystoupí v kostele Českobratrské církve evangelické – vedle Domova seniorů. Zhruba dvacetičlenný mladoboleslavský sbor má v repertoáru jak české, tak anglické duchovní písně – gospely i tradicionály. Gospel se přitom vyznačuje emotivním prožitkem, zapojením posluchačů, variabilním pojetím písní s možnosti dát průchod citům, slzám smíchu i vděčnosti. Vstupné na zmíněný adventní koncert je dobrovolné.

V sobotu 18. listopadu se v Domě kultury v Mladé Boleslavi za velkého zájmu veřejnosti uskutečnil již šestý ročník Slavností vína.
OBRAZEM: Slavnosti vína