Mnichovo Hradiště

Sedmý ročník gurmánské akce Restaurant day se koná v sobotu 11. listopadu v klubu Rock Posilovna v areálu fotbalového stadionu. Začátek je naplánován na 11. hodinu. Návštěvníky čeká jídlo a pití, muzika, milá setkání, bleší trhy. Od 14 hodin je možné sledovat fotbalové utkání Mnichovohradišťský SK „B“ – TJ Dynamo Nelahozeves.

Mladá Boleslav

Zájemci z řad veřejnosti mají možnost navštívit ojedinělý festival dětské písně. Dětská nota ve svém 44. ročníku finišuje. Dnes od 17 hodin se ve Škoda Muzeu koná jediný koncert pro veřejnost. Pořadatelé upozorňují, že je vhodné dorazit na místo už v 16 hodin, protože je připraveno překvapení. Dětská nota je autorskou soutěží nových původních písní pro boleslavský dětský pěvecký sbor Paprsek, který je zároveň i vyhlašovatelem soutěže. A právě malí členové Paprsku mají nelehký úkol prezentovat deset finálových písní na pódiu. Od pondělí do pátku 10. listopadu se koná celkem jedenáct koncertů určených školám. Téma letošní Dětské noty je Šílený vědátor aneb S geniální myslí vnímej všemi smysly. Sešly se desítky soutěžních písní, do finálového výběru pro koncerty se dostala pouze desítka. Odborná porota o vítězích rozhodne dnes. Tvoří ji třeba hudebník Petr Malásek a zpěvačka Zora Jandová.

Unikátní festival Dětská nota vstoupil do 44.ročníku. Od pondělí do pátku v mladé Boleslavi prezentuje pěvecký sbor Paprsek soutěžní písně pro dětského diváka.
Unikátní pěvecká show patří hlavně dětem

Boleslavsko

Hudební skupina Víkend rock se chystá na víkendy. Jinak to nelze nazvat. Už tuto sobotu 11. listopadu zavítají Víkenďáci do sokolovny v obci Nechálov nedaleko Mnichova Hradiště. Tam začne ve 20 hodin tradiční taneční zábava. Kapela Víkend rock zahraje svým fanouškům v letošním roce ještě 25. listopadu v Hlavici nedaleko Českého Dubu, 9. prosince v Lažanech u Turnova, 16. prosince v Olšině u Mnichova Hradiště a 25. prosince v Chocnějovicích. Kapela vystupuje v poslední době v nezměněné podobě: Petr Hyka (zpěv), Ivo Hammer (klávesy, zpěv), Jaromír Bartoš (kytara, zpěv).

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Bakov na Jizerou

V rámci oslav 150 let tratě Bakov nad Jizerou – Česká Lípa se v sobotu 11. listopadu mohou zájemci svézt nostalgickými parními vlaky vedenými lokomotivami s nevšedními jmény Kafemlejnek, Papoušek a Všudybylka. Historické vlaky pojedou mezi stanicemi Doksy, Česká Lípa hlavní nádraží a Nový Bor, kde bude připraven bohatý doprovodný program.

Čistá

O nadcházejícím víkendu, přesněji v sobotu 11. listopadu od 20 hodin pořádá v Čisté u Mladé Boleslavi v kulturním domě Myslivecký spolek Čistá tradiční Posvíceneckou zábavu. K tanci a poslechu bude hrát hudební skupina z Bakova nad Jizerou Difur Band.

Mladá Boleslav

„Neseď v pátek večer doma a přijď do knihovny! Čekají tě deskové hry, promítání a hlavně úniková hra,“ lákají pořadatelé nové akce nejen své stálé návštěvníky. Knihovna města Mladá Boleslav totiž pořádá 10. listopadu od 19 hodin ve svých prostorách poprvé akci nazvanou Po zavíračce! Zájemci o tuto novinku tak budou mít jedinečnou příležitost zažít knihovnu jinak, než ji znají z obvyklého denního provozu, a to po zavírací době. V rámci programu večerní akce jsou pro účastníky připraveny strategické deskové hry, jako jsou Osadníci z Katanu, Hra o trůny, Citadela, Andor a mnoho dalších. Odvážlivci se mohou těšit na únikovou hru, která se bude nacházet v nejvyšším patře budovy, kde je umístěn depozitář. Akce je určena pro mladé od 15 let a dospělé. Předpokládaný konec akce je o půlnoci. Vstupné je zdarma. Více informací na webových stránkách knihovny nebo na Facebooku.

Následky vichřice Herwart, které se dotkly i areálu fotbalového stadionu v Mnichově Hradišti, odstraňuje místní firma Těžex.
OBRAZEM: Následky vichřice Herwart z Mnichova Hradiště mizí

Mělník

Cestopisná přednáška Od Karibiku k mayským pyramidám se objeví v Mělníku. V tamním kulturním centru se přednáška se dvěma cestovateli uskuteční v pondělí 13. listopadu od 18 hodin. Přítomní se tam setkají s cestovateli Petrem Kvardou a Pavlem Chlumem.

Kralupy

Osobitý český zpěvák a akordeonista Jim Čert, vlastním jménem František Horáček se představí dnes, ve čtvrtek, od 20 hodin v kralupském baru The Patro. Jim Čert zazpívá své balady, protest songy, hospodské odrhovačky i parodické písně.

Milovice

Výstava fotografií Bohumíra Kráčmara nazvaná Barvy moře pokračuje v prostorách milovické radnice. Autor je profesionální fotograf, několikanásobný mistr ČR ve fotografování pod vodou, zabývající se reklamní a podvodní fotografií. Od roku 1996 vydává velkoformátový kalendář. Výstava v milovické radnici potrvá až do 30. listopadu.

Hradiště

Už nyní je třeba myslet na 9. prosinec. V sále hospody v Klášteře u Mnichova Hradiště se od 19 hodin koná taneční zábava, na které se objeví dvě hvězdné regionální kapely – Seven s Filipem Šubrem s Tomášem Karglem a kapela Luboše Odháněla.

Ilustrační foto
Na dětském hřišti běhal muž se sekerou v ruce

Boleslav

Pěvecký sbor Boleslav oslaví 160 let svého trvání koncertem. Koncert se koná v neděli 12. listopadu ve Sboru českých bratř. Začátek je v 16 hodin. Smíšený pěvecký sbor Boleslav si pro realizaci Mozartova Requiem pozval sopranistku Nikolu Uramovou, akt bude zpívat sólistka opery Národního divadla Jana Horáková Levicová, tenor Čeněk Svoboda a bas Miloš Horák. Provedení řídí Marek Müller. Chybět nebude ani Mladoboleslavský komorní orchestr s hráči na dechové nástroje. Výroční koncert pěveckého sboru Boleslav se koná pod záštitou primátora města Raduana Nwelatiho.

Boleslav

Výstava skleněných šperků Dity Krejbichové bude zahájena v respiriu Městského paláce Templ v úterý 14. listopadu. Tato nevšední výstava, která potěší všechny fanoušky šperků, potrvá až do ledna příštího roku. Autorka Dita Krejbichová představuje všechny skleněné tvary, kulaté i hranaté. Nejraději pracuje s rokajlem, což je miniaturní korálek, jehož velikost se rozvíjí už od několika milimetrů. „Pracuji pouze s kvalitním materiálem, například s japonským nebo s českými perlami,“ říká Krejbichová. Otevřeno je od úterý do neděle od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. V pátek je poslední prohlídka v 15.30 hodin.

Přerov

Svatý Martin s průvodem projde už tuto sobotu 11. listopadu oblíbeným a navštěvovaným přerovským skanzenem. Římský voják, později poustevník a biskup z Tours vyjede na koni spolu se svou družinou ze zámeckého parku a bude pokračovat skanzenem až do jeho spodní části. Sraz účastníků svatomartinské jízdy je v 15 hodin před skanzenem. Nebude chybět program pro děti i dospělé, na zahřátí se bude podávat svařené víno, Akci pořádá obec Přerov nad Labem, Polabské muzeum a společnost Henricus. Těšit se lze nejen na svatého Martin, ale i na bohaté občerstvení.

Tomáš Zbořil a Richard Novotný z Obvodního oddělení Mladá Boleslav zachránili muže z hořícího bytu.
Policisté zachránili muže z hořícího bytu