Mladá Boleslav

Letošní Dětská nota oblíbená soutěž dětských písní se uskuteční ve Škoda Muzeu v týdnu od 6. do 10. listopadu. Již čtyřiačtyřicátý ročník této hudební soutěže pravidelně láká velké množství diváků a i letos je očekávána až čtyřtisícová návštěva. O vstupenky je tradičně velký zájem. Většina koncertních vystoupení v rámci Dětské noty je určena především školám, nicméně mladí umělci vystupují i pro veřejnost, tentokrát to bude 9. listopadu. Dětská nota je autorskou soutěží nových původních písní pro dětský pěvecký sbor a dětské sólisty. Téma se každý rok liší, přičemž to letošní je Šílený vědátor aneb s geniální myslí vnímej všemi smysly. Texty písní by měly vycházet ze zájmů a života dnešních dětí. 

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Lysá nad Labem

V pátek a sobotu se uskuteční premiéra nového veletrhu, který nese název Poslední cesta. Podle ředitele výstaviště Ondřeje Matouše má akce zvýšit společenský zájem nejen o těžce nemocné a umírající lidi, ale i o důstojné rozloučení se se zemřelými. „Součástí veletrhu bude konference V4, kterou organizuje Sdružení pohřebnictví ČR a na kterou přijedou všichni účastníci svými pohřebními vozy, které vystaví před vstupem do haly C,“ uvedl Matouš. Samotný veletrh nabídne návštěvníkům nové trendy v pohřbívání, rozdíly v církevních obřadech, přednášky na témata, spojená s umíráním, smrtí a posmrtným životem. „Také pohledy na smrt mediálně známých osobností, poradenská centra hospicové péče, poradny pro pozůstalé, právní a notářské rady, vazby smutečních květin a mnoho dalších užitečných informací a rad, které málokterý smrtelník řeší v předstihu,“ doplnil Ondřej Matouš.

Ilustrační foto.
HLASUJTE: Taneční soutěž herců je v plném proudu

Mladá Boleslav

Dračí čítárna se koná už dnes od 16 do 17 hodin v Knihovně města Mladá Boleslav na Třídě Václava Klementa. Dračí čítárna je určena dětem od 3 do 6 let a jejich rodičům. Čtecí dílnička se zábavnými aktivitami, vyráběním, čtením a trochou toho poučení je inspirována knížkou Ajdar od íránské spisovatelky Marjane Satrapi. „Jednou ráno se země zatřásla a vše se zpřeházelo. Za vše může drak Ajdar. Přijďte se přesvědčit, že i malá holčička dokáže zachránit svět pomocí švihadla,“ popisují pořadatelé. Vstup na Dračí čítárnu je zdarma.

Mladá Boleslav

Rožátov se 17.listopadu zaplní fanoušky kapely Seven. Filip Šubr, Tomáš Kargl, Petr Varga, Jan Veselý, Jožin Bursa a Petr Macek přivezou všechny své hity v rámci programu 25 let s Vámi. Začátek je ve 21 hodin, vystoupí také kapela Joker Beat.

Poděbrady

V Polabském muzeu je do konce listopadu k vidění výstava Lidé železného věku halštat a latén. Ta provede návštěvníky zajímavým obdobím lidských dějin dobou železnou, ukáže život i smrt pravěkých komunit, které obývaly střední Polabí.

Mladá Boleslav

Barber Shop pořádá druhý ročník charitativní akce Movember. Cílem je zvyšování povědomí o zdraví mužů a včasné prevence typicky mužského onemocnění rakovina prostaty. Akce se koná v pánském holičství na Staroměstském náměstí „v zatáčce“.

Ilustrační foto
Chřipka zatím nehrozí, počet nemocných odpovídá sezoně

Semčice

Nevšední herečka Uršula Kluková, narozená v Polsku a žijící v Broumově, bude v pátek 3. Listopadu v hasičské zbrojnici v Semčicích hostem večera Patrika Rozehnala. Program svými písněmi doplní Jana Chládková a Josef IX.

Kersko

V Lesním ateliéru Kuba v Kersku mohou zájemci do konce listopadu zhlédnout výstavu tří výtvarníků z Nymburska: grafika Jiřího Brázdy, keramika Milana Exnera a malíře Igora Grimmicha. Od soboty začíná tradiční výstava Vánoce 2017. Otevřeno je od 10 hodin.

Mladá Boleslav

Ekocentrum Zahrada pořádá v sobotu 4. listopadu Ježčí detektivku. Průběžný start akce je mezi 13.00 a 16.00 hod. Zájemci se dozvědí zajímavosti ze života ježků a možná si budou moci i ježka pohladit. Součástí programu je tvořivá dílna. Akce končí v 17 hodin.

Ilustrační foto
V porodnicích se rozkřičelo nejvíce Honzíků a Elišek

Kosmonosy

V rámci Podzimního cyklu čtyř cestopisných přednášek proběhne právě dnes od 18 hodin v klubovně hasičské zbrojnice přednáška s pořadovým číslem dvě. Hlavním tématem bude tentokrát daleký Vietnam a přednášet bude MUDr. Filip Žákovský.

Mladá Boleslav

Taneční zábava se skupinou Generace se uskuteční už tuto sobotu 4. listopadu. Od 20 hodin zahraje kapela s frontmanem Vladimírem Rejnartem v restauraci Rožátov. Hrát a zpívat se bude do druhé hodiny ranní.

Mělník

Dům dětí a mládeže připravil na pátek od 17.30 hodin halloweenské večerní Putování za dýňovým duchem. Tradiční podzimní akce nabídne strašidelnou cestu parkem se 6 stanovišti, dlabání dýní a na závěr programu taneční ohnivou show.

Nová Škoda Karoq
Škoda Auto hlásí: Vyrobili jsme letos už milion aut!

Mladá Boleslav

V pátek 3. 11. v 17 hodin a v sobotu 4. 11. v 16 hodin se ve společenském domě Lávka v Dukelské ulici konají folkové koncerty Pavla Kantora, který přes 20 let dokáže oslovit posluchače všech věkových skupin. Vstupné je pro děti zdarma. Rezervace na tel. 732 740 25.

Mělník

Pásmo nejlepších světových filmů o geocachingu v rámci festivalu Giff 2017 budou promítat v kavárně mělnického muzea v pátek 3. listopadu od 18 hodin. Mezinárodní festival věnovaných tématice geocachingu se pořádá pravidelně už od roku 2013 v USA. O rok později se rozšířil po celém světě. Návštěvníci kavárny v muzeu na náměstí Míru se tak mohou těšit na ukázky této oblíbené turistické hry, při které účastníci hledají nejrůznější ukryté poklady, takzvané „kešky“. Po celém světě je téměř 3 miliony aktivních keší a více než 6 milionů hráčů.

Mladá Boleslav

Ve vile Domu dětí a mládeže se ve čtvrtek 2. listopadu od 16.00 do 18.00 hodin uskuteční keramická dílna pro veřejnost. Všichni zájemci, děti i dospělí, mohou tvořit předměty zcela podle vlastní fantazie nebo podle předlohy pod vedením pedagoga.

Cítov

Výstava králíků, drůbeže a holubů začíná už tuto sobotu v 8 hodin ráno. V areálu cítovských chovatelů bude pokračovat ještě v neděli. V expozicích bude předvedeno více než 750 čistokrevných zvířat včetně exotického ptactva.

Hřiště v Krnsku je po víkendu pod vodou.
Déšť s vichrem rušily zápasy