Mladá Boleslav

Na své si dnes od 17 hodin přijdou příznivci piva, neboť se na Výstavišti u Altánu koná Oktoberfest s Mnichovským pivem Paulaner a živou hudbou. K tanci a poslechu návštěvníkům této pivní akce zahraje harmonikář Havel. Připraveno je bohaté občerstvení, dostatek piva a zajímavé soutěže, při kterých bude možné získat upomínkové předměty a hodnotné ceny.

Více tipů na kulturní, sportovní i jiné akce najdete v Tipech Deníku. Na stránku můžete rovněž přidat vlastní akci z Facebooku přes tlačítko "Přidat akci".

Dobrovice

Osmý ročník cukrových slavností a sladký jarmark se uskuteční již tuto sobotu 7. října od 10 do 16 hodin v Dobrovických muzeích. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávky cukrů, melasy a řepného sirobu. Kromě toho budou mít jedinečnou možnost zde ochutnat historické sladké pečivo, turecký med, placky se sirobem, trdelník a marmelády. Na cukrových slavnostech se tak bude především mlsat. Nicméně lidé, kteří tuto sladkou akci navštíví, se rozhodně nudit nebudou. Mohou si zde vyzkoušet ruční výrobu papíru, tvoření z korálků, slámy, pedigu, předení kolovratem, malování na textil, na kameny a spoustu dalších věcí. Pro kreativitu a seberealizaci tu tak bude velký prostor. V rámci osmého ročníku cukrových slavností bude také možné navštívit výstavu pod názvem Historie tenisu v Dobrovici, a to zcela zdarma. Zájemci budou navíc moci zavítat na exkurzi do cukrovaru po celý den, a to bez předchozího objednání.

Mladá Boleslav

Dnes od 18 hodin se v mladoboleslavské knihovně promítá film Život začíná po stovce. Dokumentární snímek vypráví příběh Švédky Dagny, která má svůj vlastní blog, jímž dobývá svět. Šokující skutečností je, že se Dagna narodila v roce 1912. Ostatní lidi inspiruje a nabádá k tomu, aby zahodili veškerý svůj stud a strach. Na to je podle Dagny totiž život příliš krátký.

Motorový vůz Stříbrný šíp
Stříbrný šíp zastaví i v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav

Workshop Skřítkova dílnička se uskuteční již dnes, a to od 15.30 v Ekocentru Zahrada DDM v Jaselské ulici. Dílničku mohou navštívit rodiče se svými ratolestmi a společně si zde stlouci dřevěnou ptačí budku nebo krmítko. Také bude možné si tu namíchati vlastní směs ptačího krmení. Instalace ptačí budky navíc přispěje k ochraně přírody a rovnováze živočichů.

Benátky

V pondělí 9. října se od 19 hodin uskuteční divadelní představení pod názvem Postel plná cizinců. Herci ho odehrají v divadelním sále Záložny v Benátkách nad Jizerou. Situační komedie, která se odehrává v omšelém francouzském hotýlku, kde se ubytovali angličtí mototuristé Stanley a jeho žena Brenda, se hraje v rámci oblíbených Baziliškových divadelních pondělků.

Kobylnice

V sobotu 7. října se od 10 hodin koná na Ranči U Kulhavýho Velblouda v Kobylnicích 2. ročník Cross country hobby trail. Jedná se o jednu z akcí, kterou místní majitelka Kateřina Šípová pořádá pro širokou veřejnost, aby ukázala a podpořila skoro tak zapomenuté hodnoty jakými je například příroda a její tak rozmanité dary, jako zvířata, práce s nimi. Proto se návštěvníci mohou těšit na ukázky nejen koní z ranče při zdolání přírodních překážek. Dále pak na vystoupení jalovičky na opratích, koňskou čtverylku, ukázku dravců v podání Daniela Dobrkovského a přehlídku všech zvířat. Ranč u Kulhavýho Velblouda se dá považovat za přírodní zoo, která je oblíbená především u malých dětí a jejich rodičů. Návštěvníci ranče zde mohou vidět nejen zdravá zvířátka, ale i ta hendikepovaná, kterým zde majitelé a provozovatelé ranče vytváří co nejlepší podmínky pro život. U malých návštěvníků se pak snaží vzbudit a rozvíjet kladný a vřelý vztah ke zvířatům a přírodě.

Deník-bus zavezl deset lídrů středočeských kandidátek politických stran do Hospůdky U Krbu ve Všetatech.
VIDEA: Deník vezl politiky autobusem. Téma migrace rozpoutalo vášnivou diskuzi