Na koncertu Elán v divadle, určeném pro menší skupiny lidí, se vedle zpěváka Jožo Ráže představil za klávesami Vašo Patejdl a s kytarou Jano Baláž. „Patří k nám ještě bicí a perkuse. Je to intimní záležitost, jsme v úzkém kontaktu s publikem. Lidi to milujou, pláčou,“ říká Jožo Ráž.

Hned dva koncerty po sobě absolvovala v kolínském městském společenském domě metalová legenda Arakain. Po čtvrtečním akustickém koncertu se v pátek naplno muzikanti rozjeli v trashovém tempu.
KRÁTCE: Na festivalu Rock of Sadská zahraje Arakain

Mluvíte velmi dobře česky, kde jste se to naučil? Bývalé Československo jistě sehrálo svou roli…

Jako dítě jsem četl české pohádky, později jsme chodili na české filmy. My Slováci rozumíme češtině velice dobře a taky ji ovládáme.

Což se nedá říct o Češích, zejména mladí lidé dnes slovenštině pomalu nerozumí. U nás je to jinak, jsme vychovaní na české kultuře, čeština je nám blízká. 

Nedávno jste ohlásil, že za rok definitivně v Elánu končíte.

Prioritou je padesátka. Elán oslaví v příštím roce padesát let. Uspořádáme pár monstrózních koncertů, jaké tady ještě nikdo neviděl. A pak se uvidí.

Loni jste v jednom rozhovoru řekl, že svět se bortí… Co vás drží nad vodou?

Já (po chvíli přemýšlení). Má vůle. Člověk musí brát věci tak, jak jsou. Musí dělat to nejlepší, co umí. To já dělám. Písněmi pomáhám lidem směrem od bolesti. Žiju podle pravidla žít a nechat žít. Jestli chceš zlepšovat tenhle svět, tak začni od sebe. To je moje rada.

Jiří Hlávka z Libice nad Cidlinou se představí na prestižním festivalu Jiráskův Hronov.
Jiří Hlávka se představí v programu Jiráskova Hronova se svým monodramatem
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube