Spojení dvou královských nástrojů a dvou výrazných reprezentantů české klasické scény, kteří jsou nejen předními osobnostmi České filharmonie, ale současně mimořádně úspěšně rozvíjejí své sólové kariéry doma i v zahraničí, to je duo Boušková - Špaček. Sólová harfenistka České filharmonie a její koncertní mistr se spolu poprvé na komorním pódiu potkali před rokem v úspěšném programu, který přivezou v úterý 13. září i do Mladé Boleslavi.

Posluchače čekají tóny lyrických skladeb i energická díla. Zazní Saint-Saensova Fantasie pro housle a harfu op. 124, Sonatina op. 30 pro harfu Marcela Tourniera, Prokofjevova Sonáta pro housle op. 115 D dur a na závěr strhující koncertní rapsodie Tzigan, cikánsky laděná skladba sršící energickými virtuózními prvky.

Není mnoho českých umělců, kteří by ve svém oboru dosáhli na světové úrovni takového postavení jako Jana Boušková, velkým příslibem pro českou houslovou školu a její zahraniční stopu je i Josef Špaček. Jejich společný koncert se koná od 19 hodin ve Škoda Muzeu a pro tři z vás má Boleslavský deník po dvou vstupenkách. Máte zájem? Napište nám na e-mailovou adresu boleslavsky@denik.cz správnou odpověď, buďte mezi prvními a doufejte, že vám dáme vědět. Do předmětu uveďte: „Soutěž Koncert". A na co se ptáme?

Ve kterém evropském městě Jana Boušková vedle Prahy vyučuje hru na harfu?