Svatava Milková, Petra Nakládalová, Malvína Pachlová, Daniel Bambas, Vojtěch Havelka a Milan Ligač. To je půl tucet odvážných herců, kteří jdou s taneční kůží na trh.

V průběhu slavnostního galavečera, z nějž vzejde vítěz, zatančí každý z herců dva tance, standardní a latinskoamerický. Herci pilně trénují a vše vyvrcholí již zmíněným galavečerem 2. prosince. Závěrečný večer budou moderovat umělecký šéf Městského divadla Mladá Boleslav Petr Mikeska a herečka Tereza Kostková. Ta má s podobným formátem bohaté zkušenosti z populární televizní show StarDance.

Druhý ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí, který je podobný televizní soutěži StarDance, odstartoval.
VIDEO: Roztančené divadlo tancuje



Druhý ročník soutěže Roztančené divadlo oficiálně odstartoval už v pondělí 25. září a oproti loňskému roku doznal jedné zásadní změny, a to že letos bude taneční páry doprovázet živá hudba v podání kapely Gin in Jam.

„Některé tance se letos navíc budou opakovat, v latině i standardních tancích jich máme na výběr pět, zatímco soutěžících je šest,“ uvedl taneční mistr a současně hlavní pořadatel soutěže Martin Šimek. Na otázku ohledně panující atmosféry a šikovnosti tanečníků měl jen slova chvály. „Všem to jde hrozně moc dobře, jsou fakt šikovní, až nás to překvapilo. Asi i proto je atmosféra na trénincích zábavná a vtipná. V současné době ladíme živou hudbu, což je novinka a současně trochu stres, jak to vyjde naživo, ale myslím, že to bude dobré,“ věří Martin Šimek.

„Jsem za tuto akci moc ráda, protože rozšiřuje kulturní působení našeho divadla směrem ven a my chceme oslovit co nejširší divácký okruh,“ říká Janeta Benešová, ředitelka boleslavského divadla. „Osobně se na finále moc těším. Všechny účastníky obdivuji, jsou skvělí, jednou bych chtěla umět, to co oni. 
A protože mi na stole už nějakou dobu leží přihláška do tanečních, jsem ráda, že mě nikdo do soutěže neoslovil, asi bych neobstála,“ doplňuje s úsměvem spolupořadatelka akce Janeta Benešová.

Ilustrační foto. Dětská nota
Kam na Boleslavsku za zábavou? Vyberte si!

Sestřih tréninků Svatavy Milkové:

Zdroj: Youtube

Rozhovor se Svatavou Milkovou:

Zdroj: Youtube

Rozhovor s Danem Bambasem:

Zdroj: Youtube

Sestřih tréninků Dana Bambase:

Zdroj: Youtube

Rozhovor s Malvínou Pachlovou:

Zdroj: Youtube

Rozhovor s Milanem Ligačem:

Zdroj: Youtube

Sestřih tréninků Milana Ligače: 

Zdroj: Youtube

Rozhovor s Petrou Nakládalovou:

Zdroj: Youtube

Rozhovor s Vojtěchem Havelkou:

Zdroj: Youtube

Sestřih tréninků Vojty Havelky:

Zdroj: Youtube

A o tom, kdo získá speciální cenu čtenářů Boleslavského deníku, můžete rozhodnout i vy!

Kdo podle vás nejlépe zvládne nacvičit vybraný tanec? Hlasujte v anketě!