Další ročník autorské hudební soutěže Dětská nota je za námi.

Z devětatřiceti přihlášených písní vybrala odborná porota deset nejlepších, které nacvičily a v uplynulých dnech představily děti z pěveckého sboru Paprsek.

Vítěznou píseň tradičně vybrali dětští návštěvníci koncertů svým křikem, potleskem a dupáním, které měřil decibelometr.

Nejlepší písní letošní Dětské noty byla včera v poledne vyhlášena půvabná píseň Vlaštovka od mladoboleslavské zpěvačky Veroniky Doudové, která při vyhlášení jen stěží držela na uzdě své dojetí.

Hudební přehlídku a její úroveň si pochvalovali všichni členové odborné poroty.

„Dětská hudba je v Čechách Popelkou. Všichni se zaměřují na soutěže interpretační, hledají se zpěváci, ale na autory se trochu zapomíná," posteskl si skladatel Petr Malásek, který usedl v hvězdné porotě.

Za svou účast tamtéž poděkoval i populární zpěvák Xindl X nebo písničkářka Radůza.

Sbormistr Milan Klipec vyzdvihl na závěr zásluhy kapely, která jednak sbor doprovází při koncertech a zároveň výrazně participuje na směřování Dětské noty.  

Její zásluhou je třeba to, že se mladí zpěváci vrátili od zpěvu na playback k živému projevu.

„Na rozdíl od minulých let, není vítěz letos jednoznačný. Děti hlasovaly pro všechny písničky a výsledky tak byly značně vyrovnané," uzavřel Klipec.

V příštím roce oslaví Dětská nota i Paprsek čtyřicet let existence. Sbor toto jubileum oslaví společně se svými příznivci 24. května na velkolepém koncertu.