„Nezdá se to, ale měli jsme na tom hodně práce. Některé části bylo nutné upravit a dotočit v našem studiu, protože byly třeba málo slyšet zpěvy a sóla. To vše nakonec připravil a nejvíce se na tom podílel basisový kytarista kapely Jan Frumar. Když jsme si pak prohlédli konečnou verzi, byli jsme spokojení a rozhodli se, že nebudeme vydávat klasické DVD, ale vydáme náš první flash disk, samozřejmě s bukletem a obalem,“ říká Milan Frumar, hráč na bicí a lídr kapely EX 05.

Přichází čas, kdy bude „fleška“ pokřtěna - stane se tak v sobotu 12. září v areálu benátecké Loděnice na koncertu kapely. Začátek je naplánován na 21. hodinu. Křest je v plánu někdy po desáté večerní. Na místě se pak bude i zmíněná „fleška“ prodávat. Jako předkapela vystoupí Honza Rákosník & Robin Puškáš.

Mudr. Petr Podzimek
O chirurgovi, který maluje za špatného počasí. V garáži...

„Záznam koncertu trvá přes tři hodiny. Tehdy byla v Loděnici skvělá atmosféra a ze záznamu to bude patrné. Zvolili jsme kompletní verzi kvůli tomu, aby každý, kdo si ji poslechne, pořádně nasál atmosféru tehdejšího koncertu,“ podotýká Milan Frumar a dodává: „Když jsem si to pak pouštěl celé, uvědomil jsem si, že vlastně tenhle nosič mapuje historii benáteckého bigbítu pěti generací. Je to neuvěřitelné, ale je to tak,“ říká Milan Frumar.

V sobotním večeru a noci se areál benátecké Loděnice zaplnil stovkami fanoušků, kteří přišli poslouchat písně spojené se skupinou EX 05 a především spojené s Jiřím Rákosníkem.
OBRAZEM: V Loděnici řádili Exáči
EX 05.
EX 05: scházeli se v podzemí a zakončí to v Loděnici