Dětská nota je autorskou soutěží nových původních písní pro dětský pěvecký sbor Paprsek, který je zároveň i vyhlašovatelem soutěže. Patří k tradičním a oblíbeným akcím v Mladé Boleslavi. Letos o přízeň poroty bojovalo deset finálových písní. Porota usedla ve složení: hudebník Petr Malásek, Jana Rychterová z Rádia Junior, hudebník a pedagog Radek Pobořil, skladatel, textař, zpěvák, pianista, pedagog Jiří Šlupka Svěrák, primátor Magistrátu města Mladá Boleslav Raduan Nwelati a Sandra Tomoriová ze Škody Auto. 

„Jelikož jsem v porotě už takový inventář, mám možnost srovnání. Tento ročník byl jeden z nejlepších,“ zhodnotil Jiří Šlupka Svěrák. Porotci ocenili jak vysokou úroveň písní, tak jejich zpracování. 

„Mám velkou radost jednak za sebe, ale i za celý Paprsek. Za soutěží je velká snaha všech dětí a celého týmu. Je to velký zážitek. Jsem rád, že jsem mohl písničku pro Paprsek napsat,“ řekl Adam Koubek. (eva, ek)

Za pár dnů, 23. listopadu, oslaví Fešáci 50 let koncertem v pražské Lucerně. Zleva Tomáš Linka, Antonín Kny a Robert Moucha.
Fešáci slaví padesátiny. A těší se, až dozní poslední potlesk
Takzvaná lokomotiva Papoušek.
Kam na Boleslavsku za zábavou? Vyberte si!