Do autorské soutěže, pořádané spolkem Paprsek Mladá Boleslav, se se svými skladbami přihlásila celá řada hudebníků začínajících i zkušených. Mezi nimi například loňský vítěz Dětské noty Adam Koubek, za "nováčky" pak lze zmínit například sedmnáctiletou Fiorenzu Amerighi. Ale pestrou paletu soutěžících bude tvořit celá řada jmen dosud neznámých i těch, na něž lze při Dětské notě narazit pravidelně. Celkem se sešlo 33 autorů s 52 písněmi na vybrané téma "Bleší kabaret aneb Na jevišti šťastní jako blechy".

O realizaci písní a doprovodnou show na jevišti se pak již tradičně postará dětský pěvecký sbor Paprsek za doprovodu profesionálních muzikantů z kapely Paprsek Friends.

Městští strážníci byli na magistrátu města oceněni za dlouholetou službu.
Městští strážníci převzali ocenění

„Budou nové kostýmy, nová scéna a samozřejmě také nové písně. Scéna bude něco mezi cirkusem a zvířecím kabaretem,“ uvedla sbormistryně a předsedkyně spolku Paprsek Markéta Amerighi.

Na slavnostní vystoupení šesti desítek dětských zpěváků s originální choreografií a scénografií bude moci veřejnost těšit již zítra od 16 hodin. Zatím se v rámci Dětské noty konaly ve Škoda Muzeu koncerty pro školy. Z výsledků Dětské noty mohou těžit v rámci hudební výchovy právě ony – oblíbené písně, které v rámci soutěže vzniknou, budou následně sesbírány do zpěvníků a vyjdou i na CD. Které písně to budou, rozhodne porota, v níž zasedne například hudebník Petr Malásek či skladatel, textař, zpěvák a pedagog Jiří Šlupka Svěrák spolu se zástupci Magistrátu města MB a společností ŠKODA AUTO a ŠKO-ENERGO. Nově v porotě usedne pianista Jan Steinsdörfer z kapely Chinaski.

„Být součástí Dětské noty je pro mě pocta, za kterou děkuji. Když člověk vidí takový koncertní večer, má pocit, že i když to zvenku nevypadá, tak je ten náš svět ještě v pořádku. Myslím, že město může být hrdé, že má takový sbor, je potřeba si ho hýčkat,“ uvedl zkušený porotce Petr Malásek a zdůraznil přitom dlouholetou tradici sboru i soutěže, která nejen v Mladé Boleslavi, ale vůbec v celé republice nemá svým charakterem a kvalitou obdoby.

„Soutěž pořádáme proto, aby se komponovaly nové dětské písničky. Kromě pánů Svěráka a Uhlíře je jen pár autorů, kteří píšou pro děti. Naší motivací je, aby bylo více krásných českých písní, které přivedou děti k hudbě a které budou rády zpívat,“ dodává hlavní organizátorka Markéta Amerighi s tím, že Dětská nota je vyvrcholením celoročních příprav a činnosti Paprsku. Za 45 let Dětské noty zaznělo již 476 originálních písniček.

Po dva večery (1. a 2. listopadu) duněla ve vyprodaném divadelním sále Domu kultury jazzrocková smršť. Posluchači v úžasu absorbovali ďábelské rytmy v podání kapely Celula New York.
Legendární trumpetista vystoupil v Domě kultury