V Mladé Boleslavi se k Muzejní noci přidává Galerie Pod Věží, Městské palác Templ, Mladoboleslavský hrad, Letecké muzeum Metoděje Vlacha, Sbor českých bratří a Škoda Muzeum. V Benátkách nad Jizerou pak večerní program nabídne Muzeum Benátecka.

Galerie pod věží (Mladá Boleslav)

Návštěvníci Galerie pod věží se mohou těšit na výstavu fotografií od Zdeňka a Jana Halířových. Přístupná bude také vyhlídková věž a podzemní prostory. Připraveno je rovněž vystoupení žáku mladoboleslavské základní umělecké školy.

Městský palác Templ (Mladá Boleslav)

Městský palác Templ nabídne prohlídku stálé muzejní expozice o historii Mladoboleslavska. Po celý večer budou probíhat tvořivé dílny pro děti. „V prostoru parkánu se můžete těšit v 19.00, 21.15 a 22.30 na kouzelnické a kejklířské vystoupení Petra Theimera a v galerii pak na koncert básníka a písničkáře Jiřího Dědečka, který vystoupí v 19.30, 20.30 a 21.30 hodin,“ stojí v pozvánce na facebookovém profilu Templu.

Zdroj: Youtube

Mladoboleslavský hrad (Mladá Boleslav)

Nádvoří Mladoboleslavského hradu v pátek večer oživí vystoupení skupiny Wagabundus Collective, která podle facebookovémho profilu Muzea Mladoboleslavska přiveze všechny své kejklíře, chůdaře, žongléře i závodní myši. K tanci i poslechu zahraje středověká hudba z České Lípy Řemdih. Nebudou chybět ani stánky.

Zdroj: Youtube

Sbor českých bratří (Mladá Boleslav)

Sbor českých bratří zve na výstavu výtvarníka Miloslava Šípka. Příchozí se mohou těšit také na koncert Gospel Voices a fireshow skupiny T.E.T.R.I.S.

Zdroj: Youtube

Letecké muzeum Metoděje Vlacha (Mladá Boleslav)

Letecké muzeum připravilo přehlídku svých létajících exponátů. Od 17.30 budou z muzea historické letouny vyjíždět a budou vystaveny před diváky. V 18 hodin pak začne letecká show ve spolupráci a Aeroklubem Mladá Boleslav. „V letových ukázkách se představí nejen všechna letuschopná letadla z muzea, ale i letadla hostů a Aeroklubu,“ stojí na facebookovém profilu muzea. Po skončení leteckých ukázek se mohou návštěvníci těšit ve 20.30 hodin na vystoupení jazzové kapely Steamboat Stompers se zpěvačkou Evou Emingerovou. Ta bude hrát až do 23 hodin. „Po celou dobu večerního programu je pro návštěvníky otevřena galerie v expozici i vyhlídková věž,“ píše se dále na Facebooku.

Zdroj: Youtube

Škoda Muzeum (Mladá Boleslav)

Škoda Muzeum nabídne bezplatné prohlídky dvou výrobních hal, lisovny a svařovny, které budou začínat v 19:00 a 20:30 hodin. Ty jsou však kapacitně omezené a je nutná předchozí registrace. Muzeum na svém facebookovém profilu upozornilo, že exkurze je možná pouze pro děti starší 10 let. „Nezapomeňte vhodnou pevnou obuv (plná pata, plná špice, bez podpatků), se kterou budete mít do hal bezproblémový přístup.“ Přípraven je také workshop s designéry Škoda Auto, pohybové divadlo Lindo, hop! nebo degustace moravských a českých vín  Zahrát má i Orginální Pražský Synkopický Orchestr.

Zdroj: Youtube

Muzeum Benátecka (Benátky nad Jizerou)

Muzeum Benátecka uspořádá v rámci Muzejní noci od 19 hodin módní přehlídku oblečení od baroka po 20. století. Ve 20 a 21 hodin jsou pak připraveny malé přehlídky dobových oděvů. Ještě před tím se od 18 hodin uskuteční vernisáž výstavy Na křídlech vážky fotografky Hany Balašové. Na programu jsou také komentované prohlídky muzea, které se odehrají v 18.30, 19.30, 20.30 hodin.