Těsně před začátkem letní přípravy hlásí BK Mladá Boleslav velkou posilu do útoku, přichází totiž Michal Broš! Sedmatřicetiletý forvard působil dlouhá léta na Spartě, po odchodu Davida Výborného do Boleslavi dokonce v tamějším klubu přebral kapitánské céčko. Broš, který byl draftován týmem NHL San José Sharks, a který působil tři roky ve finském Kärpät Oulu, přichází do Bruslařského klubu v rámci přestupu a v pondělí se zapojí do letní přípravy týmu.

„Jsme rádi, že se nám do Boleslavi povedlo přivést další osobnost," říká generální manažer BK Mladá Boleslav Jan Tůma. „Michal Broš je velká individualita se spoustou zkušeností, které může předávat dál. 1. liga pro něj sice bude novinkou, ale já věřím, že i on se bude podílet na naší snaze postoupit do extraligy," myslí si.

Jméno Michala Broše bylo takřka odjakživa spojeno se jmény Ondřeje Kratěny a Jana Tomajka. Spolu začali řádit v Olomouci a spolu také došli až do bran seniorské extraligy. Broš vybojoval hned dva mistrovské tituly ve Vsetíně a z nastavené laťky neslevil ani po přesunu na Spartu, kde z toho bylo hned další vítězství v extralize. Tuto famózní jízdu zakončil titulem mistra s reprezentačním týmem na šampionátu v Rusku v roce 2000.

Broš strávil prakticky celou dosavadní kariéru ve sparťanském dresu, odkud se tedy pochopitelně dobře zná s trenérem Františkem Výborným i boleslavským kapitánem Davidem Výborným. Z Prahy si odskočil jen na tři sezony mezi lety 2005 a 2008 do finského Kärpät Oulu. Po úspěšné severské misi se Broš rozhodl navázat na úspěšné časy ve Spartě. Individuálně si Michal Broš vedl pořád v rámci svých standardů – v základní části se pohyboval mezi 15 až 20 góly.