Dvaapadesát kol trvající základní část první hokejové ligy je minulostí a ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži nastává pro mnohé nejdůležitější období. Startují totiž vyřazovací boje, které rozdělí týmy na více a méně úspěšné.

Pořadí v tabulce přisoudilo benáteckému celku třetí Olomouc, a tak se Středočeši v sérii hrané na čtyři vítězné duely utkají právě s Hanáky. Favoritem série jsou pochopitelně Kohouti, ale Benátečtí se pokusí překvapit. Vše začne nejprve na olomouckém ledě. Hrát se bude v pondělí 27. února a v úterý 28. února. Oba duely začnou shodně v 18 hodin!

Vzájemné duely

Tak, jako s ostatními prvoligovými týmy, i s Olomoucí sehráli Benátečtí v letošní sezóně celkem čtyři mistrovské duely a bilanci v nich mají oba celky téměř vyrovnanou. Co se bodů týče, lépe v tomto minisouboji na tom je Olomouc. V prvním letošní duelu zvítězili Benátečtí na Hané v prodloužení 4:3. Zajímavostí utkání bylo, že tři ze čtyř branek hostí vstřelili obránci. Za Olomouc se dvakrát trefil vůdce Dopita. U Jizery Kohouti soupeři porážku oplatili i s úroky. Kvalitním výkonem totiž domácí téměř k ničemu nepustili a zvítězili nakonec 3:1.

Ovšem třetí zápas se svěřencům trenérů Černého, Škalouda a Nečase výsledkově hrubě nevydařil. V plecharéně, jak se zimnímu stadionu v Olomouci přezdívá, totiž Benátky prohrály 1:8, což je nejvyšší prohra v letošní sezóně. Částečná odplata přišla ve čtvrtém letošním měření sil, po vyrovnaném boji totiž v penaltách o výhře Benátek 2:1 rozhodl druhý nejproduktivnější hráč první ligy Lukáš Král.

TOMÁŠ NEJEDLO