Hned s triem noviců vyrukuje hokejová Škoda Plzeň do pátečního derby v Karlových Varech. Jedním z nich je i ofenzivní posila Martin Beránek. Škodovka ulovila 21letého forvarda poslední den přestupů z Mladé Boleslavi výměnou za Sebastiána Maláta.

Trejd útočníků. Plzeň získala Martina Beránka (vlevo) výměnou za Sebastiána Maláta (vpravo).Trejd útočníků. Plzeň získala Martina Beránka (vlevo) výměnou za Sebastiána Maláta (vpravo).Zdroj: hcbruslari.cz

„Už jsem nečekal, že by se mělo něco stát. Stalo se, a jsem za to rád. V Bolce to teď nebylo úplně ideální,“ připouští Beránek. „Těší mě, že vyšla Plzeň. Doufám, že si to sedne a budeme šlapat,“ přeje si urostlý rodák z Českých Budějovic (185 cm), který loni mateřský Motor opustil a zkoušel štěstí v Mladé Boleslavi (32 zápasů, tři góly + dvě asistence).

Jaká ta sezona pro vás až dosud byla?
Jako na houpačce. Měnili se trenéři, což trochu proměnilo atmosféru v týmu. Ale když to shrnu, tak to nebylo extra špatný ani úplně ideální.

Panuje v Mladé Boleslavi velké rozčarování z dosavadních výsledků, které po minulých povedených letech neodpovídají očekávání?
Ano, ale sám nevím, čím to je, protože kádr je v Bolce solidní. Jenže se nevedlo, nedávali jsme góly a v týmu z toho byla taková divná nálada. Těžko to k něčemu přirovnat.

Sebastián Malát slaví gól za Plzeň.
Změny u bruslařů. Do útoku přichází Malát, Beránek dohraje sezonu v Plzni

Sezonu dokončíte ve Škodovce. Jak jste plzeňský tým vnímal coby soupeře?
Proti Plzni se mi hrálo špatně už od mládežnických let. Jsem z Českých Budějovic, takže zápasy se Škodovkou jsme brali prestižně, ale málokdy jsme tu uspěli. A teď jsem rád, že tu mohu být.

V Plzni je mladý tým, takže o vrstevníky asi nouzi nemáte. Znáte některé osobně?
S Houďasem (Michal Houdek) jsme byli na jednom mistrovství světa dvacítek. A s Piskym (Janem Piskáčkem), což není vrstevník (úsměv), jsme v minulé sezoně hráli za Motor. S ostatními kluky se postupně seznamuji.

HC Benátky - ilustrační foto
Benátky důležitou bitvu zvládly, medvědy zastavily i bez některých opor

Stihl jste už s trenéry probrat co od vás očekávají?
Asi mojí fyzickou hru, kterou jsem se prezentoval i předtím v Bolce. Budu nejspíš hodně chodit na oslabení, což by měl být můj přínos pro tým. A když by se k tomu povedlo dát i nějaký gól, tak by to bylo super.

Základní část extraligy spěje k závěru. Jsou zápasy o to víc vypjatější?
Sezona je sice rozjetá, ale tím, že jsem změnil tým, tak to beru jako nový začátek. Budu se snažit co nejrychleji zapadnout do mužstva a doufám, že postoupíme co nejdál.

Přál byste si, aby Plzeň v play-off narazila zrovna na Mladou Boleslav nebo na České Budějovice?
Jasně. Zvlášť série s Motorem by pro mě byla hodně speciální.

Daniel Vladař - Brankář hokejistů Calgary Daniel Vladař.
Vladař září a vyrovnal historický rekord Calgary. Zaslouží si to, říká kouč

Poprvé obléknete plzeňský dres v Karlových Varech. Jak se na derby těšíte?
Jo, bude to super začátek.