HC Benátky nad Jizerou – BK Mladá Boleslav 2:5

Také třetí zápas čtvrtfinálové série I. hokejové ligy měl stejného vítěze jako první dva duely. I na ledě Benátek vyhráli Bruslaři.

„Moc to s hokejem společného nemělo. Byl to spíš takový wrestling na ledě," hodnotil tuhý boj na úzkém benáteckém kluzišti kouč vítězů Marián Jelínek. Do většího hodnocení se ale pouštět nechtěl. „My jsme dali pět gólů, Benátky dva. Větší hodnocení bych ale nechal až po sérii.

Ta může skončit už dnes. Pokud by Bruslaři vyhráli i čtvrtý duel, skončila by Benátkám sezona. „Dnes to bylo klíčové, nebo minimálně hodně důležité utkání. Jsem rád, že jsme ho zvládli, ale ještě není konec. Ještě zbývá jeden krok," ví dobře bek Mladé Boleslavi Roman Němeček.

Jeho tým třetí zápas ovládl. Byl to právě Němeček, kdo otevíral ve třetí minutě skóre zápasu, za Benátky ale odpověděl Skořepa. Boleslav si pak trpělivou hrou vypracovala další šance a dvě z nich také proměnila – jmenovitě Mikulíkem a Látalem.

Definitivní zlom pak přišel ve třetí třetině. Po sérii vyloučení na obou stranách při hře čtyři na čtyři přišlo vyloučení domácího Kajínka. Z domácí střídačky navíc přiletěla na led lahev, za což rozhodčí udělili další menší trest pro hráčskou lavici. Boleslav tak čekala dlouhá přesilovka čtyři na tři, následně pět na tři. A v ní hosté dvakrát udeřili a zápas definitivně rozhodli.

„No tak už to nemusíme ani dohrávat a přijdeme zase zítra," rezignoval po čtvrtém gólu i domácí hlasatel do éteru. Domácí nerezignovali, dál bojovali, ale dokázali už jen kosmeticky upravit výsledek.

Branky a nahrávky: 8. Skořepa (Klimt, Krejčík), 53. M. Pabiška (Skořepa, Krejčík) – 3. Němeček (L. Pabiška, Nouza), 16. Mikulík (Jarůšek), 35. Látal (Musil, Vrbata), 49. Broš (Mikulík, Klimenta), 49. Jarůšek (Nouza, Vrbata). Rozhodčí: Jeřábek ml., Mrkva – Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1205. Střely na branku: 25:38.

Benátky: Schwarz – Pyrochta, Ulrych, Jánošík, Kajínek, Niko, M. Pabiška, Říha – Bárta, Dušek, Jonák – Psota, Plodek, Vařecha – Dlouhý, Skalický, Špaček – Krejčík, Skořepa, Klimt – Maďar.
Boleslav: Will – Toman, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Meland, Kurka, Žabka – L. Pabiška, Kubica, Nouza – Klimenta, Broš, Mikulík – Musil, Vrbata, Látal – Ďurač, Frolík, Jarůšek.