Pro boleslavské sportovní profíky byl páteční čas 17:30 skutečně nějaký zakletý. Fotbalisté na Dukle inkasovali do páté minuty dvakrát a hokejisté o padesát kilometrů dál se Spartou dostali dvě branky dokonce za čtyři minuty. Orsava sice vzápětí snížil – i to se podobalo duelu na Dukle, ale Sparta zbytek šancí Boleslavských uhájila a po dalších dvou zásazích Kudrny a ex-boleslavského Jarůška odvezla do hlavního města tři body.

Utkání sousedů v tabulce, kteří shodně měnili nedávno trenéry, začalo pro domácí sprchou. Bomba Kudrny a teč Kumstáta je ale do země nezatloukly, už proto, že vzápětí po bulky pálil dokonale Orsava – 1:2. Domácí se pak pustili do náporu a hnali se za vyrovnáním. Kritickou se ukázala 37. minuta, kdy Knotek namířil jen ty tyče a na druhé straně po pár vteřinách zle chyboval brankář Maxwell a Kudrna svým druhým zásahem utkání rozhodl.

Asistent trenéra Mladé Boleslavi Boris Žabka byl nucen Spartě pogratulovat k zasloužené výhře. „Sparta nás předčila v jednoduchosti, my se k ní dlouho nebyli schopní dopracovat. Když už jsme se nadechovali k tlaku, tak jsme udělali fauly, což nás zase vrátilo zpátky. Bohužel jsme neproměnili šance,“ litoval Žabka. 

Jeho někdejší velký protivník z ledu a dnes asistent Sparty Jaroslav Nedvěd chválil dobrý důraz svého týmu v předbrankovém prostoru, a to na obou stranách. „Také jsme parádně odbránili tříminutové oslabení tři na pět. Tam se lámal chleba. A pak ještě po jedné naší chybě ve středním pásmu, kdy jsme ztratili puk, byl z toho icing a Boleslav dala tyčku. Byl to klíčový okamžik, protože by to bývalo bylo 2:2 a my jsme z protiútoku proměnili na 3:1,“ dodal Nedvěd, jenž od rána cítil ve sparťanech vítězné vibrace.

BK Mladá Boleslav – Sparta Praha 1:2 (1:2, 0:1, 0:1). Branky a nahrávky: 5. Orsava (P. Holík) – 2. Kudrna (T. Pavelka, Jarůšek), 4. Kumstát (Kalina, Jarůšek), 38. Kudrna, 49. Jarůšek (Reichenberg, J. Hlinka). Rozhodčí: Hribik, Sýkora – Brejcha, Jelínek. Vyloučení:4:6. Využití: 0:1. Diváků: 3782.

Mladá Boleslav: Maxwell – Kotvan, J. Říha, Hanzlík, Kurka, Němeček, Eminger, Knot – Pacovský, V. Němec, Klepiš – T. Knotek, P. Holík, Orsava – Lenc, Urban, Pabiška – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.

Sparta Praha: Honzík – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Kumstát, Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher – Rousek.