BK Mladá Boleslav - Energie Karlovy Vary 1:4

Bruslařům úterní zápas proti poslednímu celku tabulky vůbec nevyšel. Hostujícího brankáře Davida Honzíka sice zasypali 56 střelami, za jeho záda však prošla jenom ta Jakuba Orsavy v přesilovce, kterou Boleslav snížila ve třetí třetině na 1:3.

Pak ale ujel Fin Tuominen a překonal svého krajana Tarkkiho, který v boleslavské brance nahradil ve druhé třetině Jana Lukáše. Boleslav sice byla během celého zápasu aktivnějším týmem, se svými šancemi však její hráči nakládali prachbídně. „Jejich gólman chytal skvěle, ale my jsme to všechno stříleli do něj," litoval po zápase domácí útočník Jakub Žejdl.

Pořádně rozlobený byl pak po zápase domácí kouč František Výborný. „Nebudu hodnotit zápas, ale naše hráče," začal svou řeč na pozápasové tiskovce. „Až chlapci slezou tam shora z oblak, a začnou hrát srdcem a budou si vážit toho, že můžou hrát za Boleslav, tak pak se to třeba změní," pokračoval. Podle jeho slov nejsou špatné výkony dílem posledních dní. „Upozorňoval jsem na to už před měsícem, že někteří hráči si neváží toho, co tady kluci před nimi vybojovali. Ti tady žrali čtyři roky led," řekl také Výborný.

Následně nevyloučil, že v kádru Boleslavi proběhnou změny: „Nějaké trejdy bych určitě uvítal. A to jak směrem sem, tak i ven. Jsme šestí a najednou přišlo uspokojení. Zítra mělo být volno, ale to jsme zrušili. Sejdeme se tady a budeme si o tom v kabině povídat. Dneska mohou být hráči rádi, že je lidi nevypískali, ale naopak povzbuzovali až do samotného konce," dodal nakvašený Výborný.

První přesilovku Karlových Varů v zápase odvolal sám hostující obránce Tomáš Dujsík. Poté co rozhodčí odpískal sekání na jeho osobu, za hlavním rozhodčím sám přijel a ujistil ho, že o sekání nešlo, že mu hůl jenom vypadla z ruky. To vše za stavu 0:0 a sílícího boleslavského tlaku.