Přestože se hokejisté Mladé Boleslavi dostali zatím jen do čtvrtfinále play off díky úspěchu v předkole proti Plzni, zažívají Středočeši a jejich fanoušci pohádku. Místo „obvyklé" a mnohými předpovídané baráže si nyní zahrají minimálně čtyři duely proti vítězi základní části Třinci, jež je hlavním favoritem na titul. Výrazný podpis pod tímto úspěchem zanechávají trenér František Výborný a útočník David Výborný, jeho syn a zároveň kapitán týmu.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli divákům tady dopřát nejen play out a baráž, ale aby si ti pořádně zařvali i v předkole play off, které je pro nás takovým malým titulem," řekl trenér Výborný. „Mladá Boleslav má hokej přes 100 let, ale ještě nebyla v play off. Teď sem fanouškům přinášíme minimálně další dvě utkání čtvrtfinále," připomněl Výborný.

„Jsem rád, že jsme ze sebe sundali tu nálepku barážového klubu. To BK v našem názvu k tomu vybízí, ale podle mého názoru je to takové urážlivé a hanlivé, i když sem člověk jede jako soupeř, což pamatuji ještě z působení v Českých Budějovicích. Už tehdy mi to vadilo," zavzpomínal Výborný.
Plzeň byla favoritem série a on sám si myslí, že si Mladou Boleslav i přála. „Protože v základní části byla ve vzájemných zápasech lepší. Ale my jsme se postupně zvedali, kluci se přes všechna různá zranění semknuli, šli jsme nahoru a teď jsme to s Plzní potvrdili. Je k tomu potřeba i štěstí, ale myslím, že jsme mu šli naproti," domnívá se trenér Výborný.

Západočechům citelně chyběl Ondřej Kratěna. „Léta jsem ho měl v týmu, takže vím, co takový hráč pro mužstvo znamená. I to byl určitě jeden z faktorů na jazýčku vah," myslí si Výborný.

Jeho syn David Za klíčové považuje, že se Bruslařskému klubu podařilo uhrát jeden zápas venku. „A nám se to povedlo hned v tom prvním utkání, čímž si myslím, že jsme tu Plzeň zaskočili. Sami sobě jsme dokázali, že se s nimi dá hrát. A doma jsme to pak potvrdili dvěma výhrami," řekl kapitán Středočechů.

Na okamžité oslavy prý však nebude prostor. „Každý si asi doma dáme pivo, nebo víno, ale nějaká velká oslava teď nebude, protože se hraje v pátek a ty čtyři zápasy nás docela vyšťavily," přiznal David Výborný.

Třinec bude ve čtvrtfinále obrovským favoritem. „Budeme se je snažit potrápit a minimálně alespoň jeden zápas vyhrát. Šance Třince jsou určitě větší, my si to ale užijeme a teď už nemáme vůbec co ztratit. Plzeň jsme také chtěli potrápit a podařilo se nám přes ní postoupit," pousmál se čtyřicetiletý forvard.