Zápas začal v solidním tempu, oba týmy hýřily aktivitou a snažily se udělat důležitý první krok. Povedlo se to hostům, které poslal v šesté minutě do vedení kapitán Radek Smoleňák. Na jeho bombu hned po buly neměl Růžička nárok.

Domácí snahu brzký obdržený gól trochu přibrzdil, srovnat se však Bruslařům nakonec povedlo. Při hře čtyři na čtyři využil většího prostoru na ledě David Cienciala, který obehrál Pavlíka, natlačil se před branku a bekhendem zasunul puk za Mazance.

Skóre pak na stranu Hradce posunul v přesilovce Koukal, leč počínal si přitom nedovoleně a sudí jeho gól neuznali. Zkušený útočník hostujícího celku totiž puk vyloženě vysekal zpod gólmana Boleslavi.

Vyrovnaná bitva tak za stavu 1:1 pokračovala i ve druhé třetině v podobném duchu. O krok napřed se zase dostal Mountfield, ránu Vladimíra Růžičky z levého kruhu jeho jmenovec v domácí brance možná trochu podcenil a propadla mu kolem bližší tyče.

Bruslaři našli odpověď v početní výhodě, David Šťastný vypustil na branku hostujícího týmu nepříjemný projektil, který Mazanec přes clonícího Kotalu moc neviděl, a kotouč se zatřepetal v síti. Byla to už pětadvacátá branka domácího forvarda v sezoně.

Ve druhé třetině udělili sudí celkem šest menších trestů, na ledě to chvilkami docela jiskřilo a bylo znát, že se hraje o hodně.

Zápas ve třetí třetině zlomili dva exhradečtí hráči v domácích barvách. A navázali na Šťastného trefu, oba góly padly opět při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Nejprve po faulu na Ciencialu ponechali sudí výhodu a obránce Martin Pláněk dělovkou od modré poslal Boleslav do vedení 3:2.

Definitivní podobu dal výsledku Maris Bičevskis. Lotyšský útočník zaujal při přesilovce po faulu Smoleňáka místo před brankovištěm Mazance, počkal si na střílený Ciencialův pas z pravého kruhu a přizvedl puk mimo dosah hradeckého gólmana.

I díky tříbodovému příspěvku Ciencialy a využívání přesilovek – dva góly v početní výhodě a jeden při signalizovaném trestu – Bruslaři dovedli zápas do vítězného konce a udělali velký krok ke konečnému umístění v top čtyřce.

Náskok na pátý Hradec po výhře narostl už na pět bodů, a vzhledem k tomu, že Liberec v souběžně hraném zápase padl v Karlových Varech 2:3, zvýšil se i polštář mezi Boleslaví a Tygry, a to na body čtyři.

Dvě kola před koncem jsou tak boleslavští hokejisté v relativně komfortní pozici a jejich postup přímo do čtvrtfinále je už na dosah ruky. Potvrdit to svěřenci trenérů Rulíka a Patery můžou v pátek, kdy zajíždí na třinecký led.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): "Myslím, že jsme viděli velmi dobrý hokej z obou stran. Mělo to obrovské nasazení, náboj. S Pavlem Paterou si strašně ceníme, že jsme dvakrát prohrávali, dvakrát jsme dokázali srovnat a ve třetí třetině dokázali otočit na svoji stranu. Celé mužstvo podalo zodpovědný a obětavý výkon. Myslím, že vítězství jsme si zasloužili."

David Kočí (Mountfield HK): "Hra pět na pět byla z naší strany slušná, oba týmy odehrály při hře pět na pět dobrý zápas. Utkání rozhodly speciální týmy, soupeř využil dvě přesilové hry a my žádnou. Udělali jsme i fauly, které jsme udělat nemuseli, měli jsme být víc disciplinovaní. V těchto zápasech o všechno rozhodují maličkosti, a ty bohužel udělal soupeř o trošičku líp, proto vyhrál."

BK Mladá Boleslav – Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Cienciala (Claireaux, Ševc), 35. Šťastný (Ševc, Jääskeläinen), 49. Pláněk (Cienciala), 53. Bičevskis (Cienciala, Bernad) – 6. Smoleňák (Lev), 33. V. Růžička (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Bez diváků.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Ševc, Šidlík, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Moravec – Kotala, A. Zbořil, Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský.
Mountfield HK: Mazanec – Nedomlel, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar, Kukla – Perret, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – J. Veselý, Lev, Smoleňák – R. Pilař, Koukal, Kelly Klíma.

Střelec Jakub Pánek z béčka mladoboleslavského Sportingu.
Kanonýr z pralesa Pánek: Jedenáct gólů ve čtyřech zápasech