„Má dobrou střelu, základ je trefit bránu. Když se vrátil ze Znojma, patřil tam k nejproduktivnějším obráncům. Potenciál má, hraje jednoduše, když to dostane na modrou, hodí to na bránu a pak se můžou stát dobré věci, dnes mu to tam dvakrát proletělo,“ pochvaloval si někdejší výtečný střelec od modré čáry, dnes asistent trenéra Martin Hamrlík.

Klíčem k úspěchu Zlína byly právě tři využité početní výhody. První dvě přesilovky proměnil právě Řezníček na průběžných 1:0 a v sedmnácté vteřině třetí části na 3:1. O vítěznou trefu se postaral lotyšský bek Freibergs, jenž zvyšoval na 4:1.

„Proto vyhráli domácí zaslouženě, tři góly z přesilovek, dvakrát za zdržování hry a příliš mnoho hráčů na ledě nás srazily dolů. Vysvětluji si to přemotivováním a enormní snahou vyhrát. Nesvádím to ale na hráče, je to i naše chyba,“ přiznal kouč poražených Miloslav Hořava.

Jeho nový tým, ke kterému s asistenty Rulíkem a Paterou přišel teprve minulý víkend, však celý zápas musel dotahovat. „Je brzy, abych tým hodnotil. Když se nedaří, člověk se chová jinak. Když je to naopak, je to zase jiné. Nyní vidíme horší stránku,“ reagoval Hořava.

Hostům totiž vydržel nerozhodný výsledek jen sedmdesát vteřin, poté opět udeřila Honejskova formace. Její šéf nádherně našel před brankou Šlahaře, který si věděl rady. V divoké třetí třetině Zlín góly Řezníčka a Freibergse odskočil až na 4:1, jenže Mladá Boleslav zadělala na drama. Tři minuty před koncem Klepišem a Skalickým snížila na 3:4. Klid na domácí střídačku přinesl až Ondráček, který dopravil kotouč do odkryté klece při hře hostů bez brankáře – 5:3.

„Závěr byl hrůzostrašný, dala se výhra ztratit, ale přáli jsme si tři body. Je to dobrý start do víkendu,“ pochvaloval si Hamrlík,

Zlín - Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Řezníček (J. Ondráček, Fořt), 18. Šlahař (Honejsek, Herman) – 17. Kotvan (T. Knotek, Pacovský).

PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Gazda (C), Řezníček, Valenta (A), Nosek, Matějíček – Kubiš, Fořt, J. Ondráček (A) – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Čachotský – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

BK Mladá Boleslav: Kantor (Krošelj) – Hanzlík (A), Kurka, Kotvan, Bernad, T. Voráček, Pláněk, Dlapa – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Pacovský, T. Knotek, Vondrka (C) – Pabiška, P. Musil, Látal – Šťastný, Skalický, Martin Procházka.

Miloslav Hořava.
Kýhos odvolán. Bruslaře povede Hořava