Hokejistům Mladé Boleslavi nepomohli v honbě za vítězstvím proti Karlovým Varům ani speciální dresy, které půjdou po zápase do dražby, jejíž výtěžek poputuje do Klaudiánovy nemocnice. Ani černo-zelený design dresů neodvrátil šestou porážku Bruslařů v řadě. Brankář hostů Štěpán Lukeš navíc udržel v letošní sezoně ve Ško-Energo Areně už druhé čisté konto. Na podzimní výhru 1:0 navázal tentokrát výsledkem ještě o gól lepším.

Úvodní dvouminutovka přitom patřila tlaku Mladé Boleslavi, ale první vážnější šance se paradoxně urodila na druhé straně, když domácím obráncům pláchl Koblasa, ale brankáře Novotného v samotném zakončení překonat nedokázal. Co se nepodařilo jemu, ale zvládl v osmé minutě Daniel Kružík, který přesnou střelou ukončil kombinační akci hostů, a otevřel tak skóre zápasu.

FORTUNA:LIGA, 27. kolo: FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav
Boleslav na svém stadionu jako host. Musí hráči uvolnit Hradci kabinu áčka?

Ve druhé třetině se sice domácí hokejisté snažili o vyrovnání, diváci se ale tentokrát žádného gólu nedočkali. Boleslav měla největší šance během dvou přesilovek, ale recept na skvěle chytajícího Lukeše nenašel ani Kelly Klíma, proti němuž se dokázal hostující brankář skvěle přesunout brankovištěm.

Ve třetí třetině se hrálo v podstatě na jednu branku, ale domácí se nedokázali stále prosadit. Střeleckou nemohoucnost neprolomil ani sedm minut před koncem základní hrací doby Kelly Klíma, který v samostatném úniku trefil jenom Lukešovu lapačku. Při jeho následném vyloučení pak trefil Petr Koblasa horní tyčku Novotného branky. Další střela Matěje Stříteského už ale v brance skončila a Vary vedly 2:0.

Domácí to v závěru zkusili ještě dvě a půl minuty při hře bez brankáře, ale zdramatizování zápasu se už nedočkali.

„Hra nebyla nejlepší z naší strany. Byly tam jednoznačně velké rezervy v koncovce, protože šance na vstřelení branky jsme měli. Důraz do branky není ještě není takový, abychom z toho dávali góly. Málo se tam cpeme, brankář všechno vidí. Teď musíme jít krok po kroku. Kluci dřeli, ale naše efektivita je zatím bohužel nulová,“ řekl po zápase domácí kouč Jiří Kalous.

Ten se svými svěřenci odcestuje v neděli do Brna, kde v minulosti působil. Navíc v situaci, kdy jedenáctá Boleslav disponuje na poslední Budějovice už pouze čtyřbodovým náskokem.

BK Mladá Boleslav – Energie Karlovy Vary 0:2

Branky a nahrávky: 8. Kružík (Redlich, Kohout), 54. Stříteský (Černoch). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3156.

Sestavy:

Boleslav: Novotný – Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman, Söderlund – Šťastný, Fořt, Lunter – Přibyl, Roman, Malát - Kelly Klíma, Bičevskis, J. Stránský.

Karlovy Vary: Lukeš – Huttula, Havlín, Stříteský, Kočí, Dlapa, Rohan – O. Beránek, Černoch, Koblasa – Kofroň, Hladonik, T. Rachůnek – Kohout, Kružík, Redlich – Šmajda, Koffer, Juusola.