HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou 3:0

Benátky v přímém souboji celků usilujících o předkolo play-off nestačili na Ústecké Lvy, který podlehly na jejich ledě. Ústí tak poskočilo na klíčové desáté místo, Benátky mají na devátém už pouze jednobodový náskok.

„Musím kluky pochválit za přístup k utkání i za předvedený výkon. Věděli jsme, že mají Benátky mladé mužstvo, které výborně bruslí a hraje dobře do těla. Viděli jsme jejich zápas s Chomutovem a tam byli lepším týmem, přestože nakonec prohráli 2:3. Dobře jsme se ale na soupeře připravili a odehráli jsme parádní zápas," pochvaloval si po utkání trenér ústeckého Slovanu Miroslav Mach.

Jeho svěřenci byli od začátku zápasu aktivnějším týmem a hodně se tlačili do zakončení. Překonat hostujícího gólmana Vaněčka se jim ale v první části nepodařilo. Skóre otevřel po hezké individuální akci až krátce před polovinou zápasu Brož.

V dalším průběhu Ústečané velmi pozorně bránili jednogólový náskok. „Každý zápas je teď pro nás jako play off. Před zápasem jsme si řekli, že nesmíme být zbytečně vylučovaní a to se nám povedlo. Za celý zápas jsme hráli jen jedno oslabení, což nás mile překvapilo. Pramenilo to ale z toho, že jsme se soupeřem stíhali bruslit," chválil své hráče Miroslav Mach.

Definitivní rozhodnutí zápasu přišlo v samotném závěru. Hosté odvolali gólmana Vaněčka a při power play inkasovali další dvě branky. „Jsme rádi, že jsme to zvládli, potřebovali jsme vyhrát, aby nám Benátky v tabulce neodskočily. Je pro nás výhoda, že jsou teď ve hře o dvě postupová místa tři týmy, s oběma máme navíc lepší vzájemné zápasy," pochvaloval si kouč a dodal: „V závěru sezony máme těžký los, ale když budeme hrát jako s Benátkami, tak můžeme odehrát vyrovnané utkání s každým týmem."

„Dnes jsme byli totálně neškodný tým. Neměli jsme celé utkání ani jednu šanci, z naší strany velmi trapný výkon, za který se osobně velmi stydím. Pravda je, že jsme přijeli s malým počtem hráčů, ale náš výkon to neomlouvá," řekl kouč Benátek Filip Pešán.

Branky a nahrávky: 29. Brož (Zdvořáček), 58. Tůma (Kolafa), 60. Tůma (Rod, Roubík). Rozhodčí: Bejček – Krátký, M. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. Diváci: 1328.

Ústí: Petrásek – Kolafa, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, K. Černý, Smetana, M. Zdvořáček – D. Tůma, Roubík, Rod – Baránek, J. Kloz, D. Merta – Pořický, Gengel, T. Vávra – Suchan, M. Hanzl, Poulíček. Trenér: Mach.

Benátky: Vaněček – Havlín, Ulrych, Jandejsek, J. Říha, M. Pabiška – D. Špaček, J. Skořepa, Ordoš – Jonák, J. Plodek, Hrníčko – Bittner, Mikyska, Skalický – Miškovský, Havlas.