„Bohužel zápas rozhodla moje chyba. Porážka jde jednoznačně za mnou,“ sypal si po zápase popel na hlavu mladý brankář Boleslavi, který ale hlavně ve druhé třetině držel domácí akcie na bodový zisk vysoko.

Úvod zápasu měla Boleslav skvostný, když se po 65 vteřinách prosadil Klepiš. Hosté od druhé třetiny dominovali, dokázali i vyrovnat, ale do kabin šli opět spokojenější domácí, když přesilovkovou kombinaci zakončil přesně Pacovský.

To ale bylo od domácích vše. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce zápas otočili a na dlouhou cestu domů si přibalili tři body.

„S veškerým respektem k síle soupeře ale říkám, že jsem ze zápasu strašně zklamaný. Ten tým, který vyhrál v Plzni, tak tam asi i zůstal,“ zlobil se po utkání asistent kouče Kýhose Viktor Ujčík. A pokračoval: „My jsme na jedné lodi, máme hodně posádky, ale málo veslařů. S takovým výkonem nemůžeme na desítku vůbec pomýšlet. V plné nahotě se ukázala naše hra – snažíme se sice, ale s hokejem to prostě nemá nic společného.“

BK Mladá Boleslav – HC Vítkovice Ridera 2:4

Branky a nahrávky: 2. Klepiš (Pacovský, J. Hanzlík), 37. Pacovský (Kotvan, Klepiš) – 34. Kurovský (Hrbas, Roman), 47. Lev (Tybor, Baranka), 55. Stránský (Szturc), 59. Kucsera (Dej, Hrbas). Rozhodčí: Hodek, Petružálek – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3298.

Boleslav: J. Růžička – J. Hanzlík, Nedomlel, Eminger, Dlapa, Němeček, Říha, Kotvan - Žejdl, Nahodil, Orsava – Pacovský, V. Němec, Klepiš – Lenc, P. Musil, L. Pabiška – Valský, Urban, Kousal.

Vítkovice: Bartošák – Baranka, Hrbas, Urbanec, D. Krenželok, Výtisk, Trška – Olesz, Lev, Dej – Kurovský, Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, Zdráhal – Szturc, Mahbod, Stránský. 
 

Olympiáda dětí a mládeže
Středočeská výprava si z Olympiády dětí a mládeže odváží rekordní počet medailí