Třinec – Ml. Boleslav 5:1

Hokejisté Mladé Boleslavi sice na ledě favorizovaného Třince vedli po gólu Urbana záhy 1:0, to ale bylo z jejich strany vše. Ve zbytku zápasu už dávali góly jenom domácí a nakonec si došli pro pohodlné vítězství 5:1.

V první šanci sice uspěl proti Orsavovi Hrubec, ale vzápětí už Oceláři obdrženému gólu neutekli, když po osmé v sezoně inkasovali ve vlastní přesilovce, tentokrát z hole Urbana. Pak začalo velké dobývání branky stráženou čerstvým olympionikem Brandonem Maxwellem, který se dostal do nominace USA na únorové hry v Koreji. Překonat ho ale nedokázali Jiří Polanský, Martin Růžička ani Martin Adamský, posledně jmenovaný pak měl další velkou příležitost, ale puk nezkrotil ideálně a poslal ho mimo odkrytou klec. Na opačné straně pak Hrubec vychytal Žejdla.

Ilustrační foto
Boleslav uvidí vrchol cyklokrosové sezony

Třinečtí začali i druhou třetinu velkým náporem, měli dvě početní výhody. Udeřilo ale až ve 27. minutě však už Maxwell kapituloval po nahození Linharta, které při hře ve čtyřech tečoval Roman Vlach. Netrvalo to dlouho, a dřina se vyplatila i Ondřeji Kovařčíkovi. Aron Chmielewski vytěžil z chybné rozehrávky hostujícího gólmana a právě starší z bratrské dvojice si našel odražený puk a poslal Oceláře do vedení.

Zanedlouho mohl vyrovnat Orsava, ale i další souboj s Hrubcem prohrál, načež místo toho opět udeřilo před Maxwellem, kterého tečí Linhartovy střely překonal Svačina.

V závěrečné třetině se hosté pokusili sice o nápor, ale snížení nepřišlo, naopak dvakrát udeřili domácí. „Je to těžké, když soupeře necháme dávat tečované góly z akcí, které ani nejsou šancemi,“ zlobil se kouč Bruslařů Vladimír Kýhos.

Ilustrační foto
Kam o víkendu za sportem