Vypadalo to, že tenhle venkovní zápas byl pro Kladno jednodušší, přitom se soupeř docela posílil několika hráči pravidelně nastupujícími za Liberec. Bylo to znát?

Bylo – nebylo, v první lize jsou kvalitní mužstva a věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Neměli jsme dobré střídání, když nás docela zamkli, ale pak se nám povedlo dát gól, k tomu ještě jeden a bylo to lepší. Pak tam sice byly nějaké pasáže, kdy jsme přestávali bruslit a dostali se do problémů, ale přidali jsme i další branky a dotáhli to.

Benátky vás začaly ve druhé třetině hodně zlobit, čím to bylo?

Nevím, mají hodně mladé kluky, kteří létají, ale to jsme věděli a museli jsme prostě kmitat nohama. Hlavně jsme ale dali na 3:1, a když takhle odskočíte, je to jiná pohoda a hraje se jiný hokej.

Váš gól na 1:4 vypadal lacině, ale padl pět vteřin před koncem druhé části, to musela být vzpruha, že?

Byla to náhoda, ani jsem nevěděl, že už je tak málo do konce. Někdo mi to dal na modrou, zkusil jsem vystřelit a gólman (Stezka) neviděl. Takže pomohlo i štěstí.

Vy jste šel do utkání odpočatý, v pondělním šlágru v Karlových Varech vás rozhodčí vyloučili už v úvodu druhé třetiny do konce zápasu. Jak zákrok na Rachůnka vidíte s odstupem dvou dnů?

Nechci brečet, ale díval jsem se na to s videokoučem. Víte, já už na ledě věděl, že to bylo maximálně na dvě minuty, ale po videu vím, že ani to ne. Bylo to čisté tělo, přesto rozhodčí zapískal faul. To musím respektovat. Asi k tomu přispělo, že karlovarský hráč zůstal ležet na ledě. Nevím ale, co se mu stalo.

Je tady listopad, klub se zapojuje do akce Movember. Tedy si nebudete celý měsíc holit knír, abyste podpořili boj mužů proti rakovině prostaty. Jak to vítá vousáč jako vy?

Já budu vypadat na konci listopadu ještě hůř než teď (smích). A to vypadám – jak to říci slušně – jako nějaký blázen. Já odehrál několik sezon v Kanadě a tam to k věci patří. Čili mě to nepřijde vůbec trapné. My se s klukama i vedením dohodli, že přispějeme na dobrou věc nejen tímhle, ale i nějakými financemi. Což je fajn, je to na dobrou věc. Dobrý krok, třeba se přidají i další týmy.

Takže poslední listopadový zápas s Prostějovem ve speciálních dresech bude hodně zajímavý, že?

Určitě. Marketingové oddělení Rytířů to vzalo hodně profesionálně, připravilo i netradiční dresy jako se to dělá v zahraničí. Pro diváky to bude také zpestření a můžeme se těšit na netradiční hokejový zážitek.

Jan ŠEJHL