Skončil týden nejistoty, kdy nebylo jisté, zda-li prvoligový benátecký tým zůstane ve druhé nejvyšší české hokejové soutěži.

Nyní už můžeme s jistotou potvrdit, že se i v následující sezóně bude hrát v tomto středočeském městě první liga! Nese to s sebou několik změn. Patrně tou největší je nový hlavní trenér, kdy Vladimíra Čermáka vystřídá Filip Pešán. Dosavadní lodivod bude působit coby asistent. O komentář jsme požádali ředitele benáteckého klubu Jiřího Slivku.

Je potvrzeno, že Benátky nad Jizerou budou farmou libereckých Bílých Tygrů i pro příští sezónu. Jak nastavená budou pravidla tentokrát?
Partnerství Benátek nad Jizerou bude pokračovat přesně tak, jak to prezentoval generální manažer Bílých Tygrů Liberec Ctibor Jech. Když tedy budu tlumočit jeho slova, tak se to za rok nebo za dva vyhodnotí a uvidíme. Problémem bude, ale to je tak téměř všude, nedostatek peněz. Musíme tedy trochu šetřit. Kádr rozhodně dozná určitých změn. Jednak z finančního důvodu, ale také kvůli povinnosti stavět mladé hráče, což je nařízeno hokejovým svazem. Musíme to respektovat. Určitě tedy nastanou pohyby v kádru.

Můžete se již ke změnám v sestavě nějakým způsobem vyjádřit?
Bylo avizováno, že v další sezóně nebudou za Benátky dále hrát Lukáš Král s Alešem Válou. Dnes ještě doplním, že zde nebude nastupovat ani Tomáš Mrkvička. O dalších hráčích se bude jednat v nejbližších dnech. Vše se odvíjí od příchodu hráčů do Liberce, kam by měli ještě přijít dva nebo tři obránci a útočníci. Hráči odtamtud by se poté posunuli k nám a kluci od nás by museli jít někam jinam.

Jeden z nejsledovanějších hráčských postů je ten brankářský. S jakými gólmany jste nastoupili do přípravy?
Připravuje se s námi brankářská dvojice Jiří Stejskal a Jakub Jelínek. Robin Blažíček je momentálně v kádru Bílých Tygrů. Avšak čekáme, jestli si Liberec ponechá Tomáše Vošvrdu. I to může rozhodnout o tom, kdo bude v Benátkách nad Jizerou v příští sezóně chytat.

Podívejme se na rozpočet klubu. Jak markantní nastane snížení?
To se nedá ještě přesně spočítat. Navíc je to parketa spíše pro Bílé Tygry, poněvadž většina hráčů má smlouvy právě tam. Ani nevím, jak vysoké je mají. Můžu však říct, že se platové podmínky rozhodně budou snižovat. O kolik procent to opravdu nejsem schopen říct. Pracujeme se smlouvami hráčů, kteří jsou naši. Tím mám na mysli Josefa Skořepu, Tomáše Klimta a Jana Plodka.

Změnu doznal i realizační tým. Mohl byste ji nějak objasnit?
Hlavním trenérem bude pan Filip Pešán, kterému budou sekundovat Vladimír Čermák s Antonínem Nečasem.

Dosavadní asistent Luděk Škaloud tedy odchází?
Pan Škaloud přebírá funkci šéftrenéra mládeže u nás v Benátkách nad Jizerou.

Kdo bude v příští sezóně předsedou klubu?
Do příští valné hromady, která se uskuteční na jaře příštího roku, bude předsedou klubu pan Karel Krinwald, který působil coby místopředseda oddílu.

Ruku v ruce s tím se tedy uvolnil post místopředsedy. Kdo na toto místo usedne?
Toto místo bude určitě obsazeno, avšak stane se tak až po schůzi výkonného výboru.

ONDŘEJ NEJEDLO