Úvod zápasu každopádně patřil domácí Třebíči. Po úvodním gólu ze druhé minuty přidala Horácká Slavia i druhou trefu. Na tu už hosté odpověděli. Rychlovský sice z trestného střílení neuspěl, po něm už na 1:2 z pohledu Benátek kontroval Čederle.

Přesto šli domácí do kabin s dvougólovým náskokem, který zařídil půlminutku před sirénou Bittner. Tím se ale domácí tým střelecky vyčerpal. V prostředním dějství ještě svůj náskok udržel. Středočeský výběr dokázal jen snížit zásluhou Kolmanna, na srovnání ale ještě nedosáhl.

Povedlo se to až v úvodu třetí třetiny, na 3:3 vyrovnával Kolmann. Po něm se trefil v přesilovce Najman, pátý gól přidal znovu v početní výhodě Šír a výsledek zpečetil tři sekundy před koncem trefou do prázdné brány velezkušený Pabiška.

Benátky opět potvrdily, že závěry zápasů umí, a díky povedené třetí dvacetiminutovce si na třebíčském ledě zajistily tři body, které je udržely v čele ligového pořadí. Aktuálně jsou sice jen o bod před Jihlavou, která má navíc dva zápasy k dobru, to ale nijak nesnižuje výborné výkony a výsledky týmu z města nad Jizerou v aktuálním průběhu sezony.

Další zápas čeká na družinu trenéra Valdemara Jiruše v úterý prvního prosince, kdy hrají doma s Přerovem a budou bojovat o třetí triumf v řadě po návratu do ligového dění.

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou 3:6 (3:1, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 2. Ferda (Kořenek, Š. Kratochvil), 9. Psota (Krliš, Bittner), 20. Bittner (Psota, Zukal) – 17. Čederle (Jiruš, Pabiška), 24. Kollman (Šír, Rychlovský), 44. Kolmann (Najman, Rychlovský), 47. Najman (Rychlovský, D. Špaček), 56. Šír (Rychlovský, Najman), 60. Pabiška (Jiruš). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Bez diváků.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Vodička, L. Chalupa, Hlaváč, Furch, Tejnor, Zukal, Bartejs – Nedvídek, Šťovíček, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Š. Kratochvil, Kořenek, Ferda – Křehlík, Michálek, Hrubec.
HC Benátky nad Jizerou: Pařík – Kunst, Aubrecht, Šedivý, Kovář, Kolmann, Haš, P. Krejčí – Šír, A. Dlouhý, Čederle – Najman, Rychlovský, D. Špaček – Drábek, Jiruš, Pabiška – Pekař, Hrabík, Měchura.

JEDEME NA EURO, jako by ukazoval kouč reprezentace do 21 let Karel Krejčí. Pár dnů před svými 52. narozeninami se dozví po losu ve švýcarském Nyonu jména soupeřů ve skupině.
Krejčí už myslí na EURO a říká: Nechybí žádná velmoc, je tam výkvět Evropy