Boleslavský brankář Marek Schwarz chybí v konečné nominaci na zimní olympijské hry, které se uskuteční v únoru v kanadském Vancouveru.

V brankářské trojici se na olympiádě objeví dva brankáři z NHL Tomáš Vokoun a Ondřej Pavelec. O třetí volné místo v posledních týdnech bojoval Marek Schwarz s vítkovickým Jakubem Štěpánkem. "Rozhodoval jsem se skutečně mezi Štěpánkem a Schwarzem," řekl na tiskové konferenci reprezentační kouč Vladimír Růžička.

Proč se tedy nakonec Růžička rozhodl pro mladého vítkovického gólmana? "Rozhodlo nakonec to, že Štěpánek velmi dobře loňské mistrovství světa," prozradil Růžička důvod konečného rozhodnutí.

Mladého boleslavského brankáře však Růžička do budoucna nezatracuje. "Schwarz neřekl zdaleka poslední slovo a v budoucnosti nebude v podobných výběrech určitě chybět," dodal Růžička.

"Abych pravdu řekl, tak jsem s nominací příliš nepočítal, takže nějaké velké zklamání tam není," prozradil krátce po zveřejnění nominace Schwarz. Nedoufal však v olympiádu alespoň ve skrytu duše? "Kdybych jel, tak bych měl obrovskou radost a člověk samozřejmě trochu doufá, že by to mohlo vyjít, ale bylo by to pro mě něco navíc," prozradil skromně strážce boleslavské branky.

Nyní je tedy na čase porvat se o mistrovství světa. "Určitě se šampionát poperu. Základem ale je odvádět ty nejkvalitnější výkony v Boleslavi a na to se teď musím soustředit," řekl gólman, který je však v současné době ve stavu zraněných - trápí jej zranění třísel. "Lepší se to každým dnem, tak doufám, že po Novém roce se již podívám na led," uzavřela boleslavská hokejová opora.