Z loňského týmu, který splnil cíl udržet extraligu, se v pondělí na zimáku hlásili dva klíčoví střelci Kladna – Adam Kubík, který byl po boku Tomáše Plekance střeleckou kometou sezony, i Ladislav Zikmund, který se po návratu ze Sparty opět rozehrál ke skvělým výkonům a z pozice centra vedl druhou formaci.

Po jejich boku se připravoval také Miroslav Indrák, který posílil tým v průběhu minulého ročníku, i jeden z hrdinů baráže Matěj Beran. Právě on rozsekl rozhodující duel proti Jihlavě a Kladnu zajistil další účinkování v nejvyšší soutěži. Neméně důležitý byl ale v bojích o setrvání také univerzál Jakub Babka. Hráč schopný nastupovat v obraně i v útoku se také zapojil do tvrdé dřiny pod vedením kondičního trenéra Michaela Obrtela.

Hrajícímu majiteli Jaromíru Jágrovi se podle všeho povedlo udržet také dravé mládí. V pondělí se na zimáku hlásil rychlonohý Jaromír Pytlík i dva největší kladenští talenti posledních let – útočník a expert na oslabení Matyáš Filip a obránce Jiří Ticháček, který v extralize rostl zápas od zápasu a utvořil velmi nebezpečnou dvojici s Kanaďanem Kylem Woodem.

Decentní večer U Zlatého selátka měl derniéru, lidé se bavili dlouho do noci.
Decentní večer U Zlatého selátka měl derniéru, lidé se bavili dlouho do noci

Na tréninku se ovšem objevily také staronové tváře, o jejichž možném příchodu se v uplynulých dnech hovořilo. S Rytíři se připravuje odchovanec Ondřej Bláha, který v Kladně během sezony zaskakoval z Ústí nad Labem, i důrazný obránce Václav Veber. Produkt kladenské hokejové školy nastupoval naposledy za pražskou Slavii v Chance lize.

Tam hrál v posledním ročníku také útočník Martin Procházka (za Litoměřice), který vypomohl Rytířům ve třech zápasech. V nadcházející sezoně by jich mohl přidat daleko více, s Kladnem se totiž také zapojil do přípravy.

Co se týče odchodů, Rytíři zatím potvrdili jen konec obránce Marka Baránka a útočníků Nicolase Hlavy a Ondřeje Machaly. Baránek se dohodl v Plzni a Hlava zamířil do Litvínova, ve kterém žije. Nejrychlejšího bruslaře poslední sezony Machalu zase představil jako posilu prvoligový Frýdek-Místek. Zásadní odchod zaznamenalo Kladno taky v trenérském štábu, kde skončil hlavní kouč David Čermák. Od příští sezony bude působit v Českých Budějovicích.

Podle spekulací, které kolují mezi kladenskými příznivci, by z loňského týmu měli setrvat také zahraniční opory Landon Bow, Jake Dotchin a Kyle Wood. Pravděpodobně se jeví také pokračování kapitána Tomáše Plekance. Spekulovalo se rovněž o možném příchodu Bradyho Austina či Anthonyho Camary, i když podle posledních zpráv ani jeden nepřijde.

V posledních dnech navíc začal sledovat instagramový profil Rytířů útočník Albert Michnáč, takže se i jeho příchod jeví jako pravděpodobný.

Otazník zůstává viset nad obsazením trenérského křesla po Čermákovi. Tým zatím absolvuje suchou přípravu pod vedením kondičního trenéra Obrtela a trenéra Jiřího Burgera, který působil jako Čermákův asistent.

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 6:3 - Chomutov 25. dubna 2022.
Rytíři zahájí v pondělí přípravu. Klub hlásí tři odchody i základ pro extraligu