Soupeř je naprosto rozdílně stavěným týmem s podstatně nižším rozpočtem. Většinou za něj nastupují mladé talenty z Liberce, výjimkou je snad jen brankář Marek Schwarz. Podle toho vypadají výsledky, Benátky jsou po celou sezonu na chvostu tabulky. Ale tak jako každou sezonu umí kousnout. I Rytíři už s nimi prohráli, když v polovině prosince předvedli jeden ze svých matných venkovním výkonů a utkání ztratili třemi inkasovanými brankami v poslední třetině.

Předtím ale Benátky porazili u nich 6:3 a doma 5:1. „Tohle je nový zápas a my si půjdeme jen pro tři body,“ říká jeden z trenérů Kladna David Čermák, jehož tým je skutečně jasným favoritem.

Navíc se mu vyprazdňuje marodka. Jaromír Jágr, který byl údajně blízko prvnímu startu už v sobotu, ulehl s chřipkou, k dispozici není ještě ani Tomáš Plekanec. Plus Josef Zajíc, který už ale také trénuje.

„Ostatní jsou zdraví, Adam Kubík a Kuba Hajný už by měli nastoupit. Uvidíme, jak na tom ráno budou obránci. Podle toho se rozhodneme, jak to postavíme,“ doplnil Čermák.

Poprvé se kladenským fanouškům představí po návratu z Ústí nad Labem útočník Antonín Melka. A neskrývá, že po Vsetíně, kde si odbyl obnovenou premiéru v dresu Rytířů, je pořádně nažhavený se ukázat. Hodně. "Hlavně se těším na fanoušky. Doufám, že je potěšíme a vyhrajeme," řekl.

Kladno hostilo v replikách historických dresů Porubu. Radek Jirátko
Radek Jirátko: V Jágrově klubu je těžké hledat brankáře
Pojď hrát hokej v Kladně, akce Rytířů pro nejmenší adepty hokeje se zúčastnily i kladenské hvězdy minulosti i současnosti Ondřej Pavelec, Jan Neliba, Radek Gardoň nebo Petr Vampola.
Jágr ulehl s chřipkou, nahradil ho Pavelec a spol.